4 mars 2009

Doing the old switcheroo!

Nu är det igång. Jimmy Fallons version av Late Night har börjat sändas i USA och forum på nätet fylls med kommentarer som "I miss Conan" eller "Fallon sucks". Själv satt jag tämligen imponerad genom första programmet! Humorn är något annorlunda från tidigare, men så ska det ju också vara en helt ny show. Och för att från början vara sketchskådis hanterar den nye programledaren sina gäster väldigt väl.

Intryck efter första showen:
  • Öppningen. I en sketch (se nedan) möter Fallon och O'Brien varandra i sminkrummet. Conan hämtar sina grejer, Jimmy gör sig iordning för sitt allra första uppträdande. Ett ögonblick som på ett varmt sätt lämnar över stafettpinnen och samtidigt markerar Fallons styrka i sketcherna.
  • Nerverna. Fallon har fått mycket kritik över hela nätet för sin nervösa hållning under den inledande monologen. Men för fan people, har ni sett Conan O'Briens allra första program? Han var ju ett skeppsvrak hela första säsongen, ge det tid. Dessutom visade Fallon redan nu fantastisk kvickhet när det gäller att fånga publikens olika utrop och världsvant slängde tillbaka sarkastiska skämt. Det här kan bli riktigt bra.
  • The Roots! Det enda som överträffar idén att ha dem som husband är faktumet att de tackat ja och nu står på scenen i Rockefeller Center varje kväll. Deras tillbakalutade stil bäddar för en hel del roliga inhopp i sketcher.
  • Gästerna. Nu är väl just första veckan särskilt speciell, men drömgäster som Robert de Niro och Van Morrison redan i första programmet ger ju mersmak! Tills på fredag kommer Jimmy hinna beta av flera stjärnsmällar att göra honom varm i kläderna.

Inga kommentarer: