4 februari 2008

Hänt och glömt

Pepp: Två av mina mest efterlängtade filmer i vår är för ovanlighetens skull svenska produktioner. Det gäller Jens Jonssons långfilmsdebut Ping-pongkingen och Tomas Alfredsons filmadaption av John Ajvide Lindqvists roman Låt den rätte komma in. Man blir inte mindre upp i varv av att båda filmerna redan nu har börjat håva in priser på olika filmfestivaler, inte bara i Sverige. Vad sägs om Bästa internationella drama (plus pris för foto) för Ping-ponkingen på självaste Sundance? Även Låt den rätte komma in drog hem en fotoutmärkelse (The Kodak Nordic Vision Award) på festivalen i Göteborg. Den fick också Nordiska priset av festivaljuryn.
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg; förväntningarna kunde ju knappt trissas högre ens före de fina utmärkelserna. Nu är jag rädd att hoppas på för mycket. Förhoppningsvis får jag möjlighet att se åtminstone Jonssons rulle redan till helgen.


Trailer - Låt den rätte komma in


Trailer - Ping-pongkingen

Revision: I min årslista över mest lyssnade skivor 2007 saknas såklart Säkert! och hennes/deras självtitlade album. Verkar som jag tappade bort den svenska musiken i all kanadensisk indie, hrm...

1 kommentar:

valle sa...

Jag ser också fram emot de filmerna. Håller på och läser "Låt den rätte komma in" just nu så det ska bli spännande att se hur Tomas Alfredsson har lyckats gestalta den.