19 juni 2007

Musikpepp

Glömde min lånade Mp3-spelare i Hole och Macen genomgår operation ute på Gräsdalen. Således sker den mesta musikkonsumtionen för tillfället i Daniels lägenhet.

Fördelen är att man blir mer uppmärksam på nysläppen. Än så länge kan jag med glädje säga att såväl White Stripes som New Pornographers senaste - Icky Thump respektive Challengers - mer än håller måttet. Exparet Whites platta kan mycket väl vara den bästa bland deras senaste tre. Challengers fastnade mycket snabbare än vad jag hade förväntat mig. Skapade även rejält sug efter en ny soloplatta av frontsångerskan Neko Case.

En platta som inte fastnat lika omgående är Queens of the Stone Ages Era Vulgaris. Men deras musik har smugit sig på förr, vilket inte minst min topplista över mest lyssnade artisterlast.fm vittnar om. I övrigt fortsätter Josh slänga in lite gamla dängor från Desert Sessions i sitt Queens-projekt. Den här gången är det Make it Wit Chu som fått chansen. Tyvärr skiljer den sig inte tillräckligt mycket från originalet för att kännas relevant. Men så är den samtidigt tillräckligt lik för att kvalitativt vara så gott som likvärdig, of course.

Nu sitter jag och väntar ihärdigt på Interpols nya. Den officiella releasen är inte ens en månad bort och låten The Heinrich Maneuver lovar otroligt gott. Provlyssning kan göras på deras nydesignade, fräscha hemsida.

3 kommentarer:

Lyxunge sa...

Uhm... White stripes senaste "vara den bästa bland deras senaste tre"? Är du från vettet? Nog för att den är bra, men i närheten av Elephant kommer den inte, det gör ytterst få skivor. Bakläxa.

Magnus sa...

"Icky Thumps" styrka är att den är väldigt jämn. Låtarna har en hög lägstanivå. Kan tyvärr inte hålla med om att så är fallet med "Elephant". Å andra sidan är det nog dags att göra några genomfarter genom hela diskografin igen, för att få lite retrospektiv och nyans. Jag antar att den biten får räknas som bakläxan i det hela.

Lyxunge sa...

Elephant har inga lägstanivåer.