21 juni 2007

Filmer att längta efter - Kapitel I: "Chad Schmidt"

Upplägget är som följer: Det är 80-tal. En begåvad amatörskådis flyttar till Hollywood i hopp om genombrott. Problemet? Han är till utseendet otroligt lik Brad Pitt, som just håller på att göra stor succé i filmvärlden.

Idén till filmen är lysande, allt hänger egentligen på genomförandet. Brad Pitt är redan castad i dubbelrollen som sig själv respektive titelkaraktären Chad Schmidt, vilket känns som den absoluta grundförutsättningen för ett lyckat resultat. Å ena sidan känns filmen anpassningsbar till vilken större filmstjärna som helst, å andra sidan gillar jag när just Pitt får spela lite svårare roller. Manusförfattaren Steve Conrad är i sin tur inget särskilt stort namn ännu, men själv var jag inte särskilt imponerad av varken Weather Man eller The Pursuit of Happyness på den punkten. Regissör är inte satt/anställd än, men man kan ju önska. Spike Jonze kanske? Personlighetsfrågor och utomkroppsliga upplevelser kan han ju. Skildrade de bitarna suveränt i både Adaptation och Being John Malkovich (båda filmerna skrivna av husguden Charlie Kaufman).

En anmärkning dock på filmens info, hämtad från IMDb: Brad Pitt slog väl igenom på 90-talet? Den viktiga birollen i Thelma & Louise var väl ändå nyckeln till hans karriär?

Följer projektet med spänning, hur som helst. Can go either way. Som min tidigare skolkamrat och fellow filmnörd Vera mycket riktigt påpekade så minns man ju med bävan tillbaka på en viss scen i Ocean's Twelve, där Julia Roberts "spelar sig själv". En idé som förvisso kändes extra malplacerad i en så otroligt stjärnspäckad rulle. Med Brad Pitt, bland annat. Hehe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, va du är snäll!! Filmnörd? Vem? Jag? :) Kändes inte så efter att du varit här idag å briljerat. Damn, jag hatar när nån är bättre än mig, haha. Kul att ha dig här ändå! ;) Hör av mig efter min Gbg-vistelse. Ha en otroligt bra midsommar... å lämna Herrhagen i det fina skick det brukar va! :) Kram / Vera

Magnus sa...

I'll try hard. Försök styra upp en fest i Karlstad nästa helg så man lämnar med stil innan jobbet börjar. Cheerio så länge!