22 maj 2007

Komplex är inte bara ett ord för byggnader och tvångsföreställningar

How should I put it?
Life is like video footage; hard to edit.
Directors, they never understood it.
Wu-Tang Clan - Reunited

Jag hatar bloggar, Magnus. Jag älskar dig verkligen, men om nåt i ditt liv som hänt inte är nog intressant för att sägas direkt till mig så känns det onödigt.

Josef är en vis man, likt han alltid varit. Hans ord om några får mig att fundera över nödvändigheten i det jag företar mig. Men bloggandet har vitt bredare funktioner än att lista händelser i mitt liv. En slags självterapi, är en populär förklaring till fenomenet.

Men visst är det så, de viktigaste delarna av livet får bara ett värdigt avslut i situationer där en dialog kan föras. Helst med en god vän. Den möjligheten ges inte alltid här, eller rättare sagt sällan till aldrig. Det är därför de delarna av ens liv oftast inte visar sig mer än mellan raderna i texten. Kvar blir känslorna som dessa episoder efterlämnar, förmedlade i den mån jag klarar att formulera dem.

Ännu en sen natt blir detta. Kanske vore bra att få åtminstone lite ordning på dygnsrytmen före min opponering på måndag. Uppsatsen jag ska opponera på har emellertid inte lämnats in än, så mina arbetsförutsättningar är väl i och för sig inte heller de ljusaste. Är det meningen man ska packa banankartonger och annat nödvändigt istället då?

Fat chance. Vad motiverar mig? Show me the carrot.

3 kommentarer:

mojoloj sa...

Det är bara att bita ihop och packa de där lådorna.

Anonym sa...

Låt oss andra dödliga vara din morot i form av medlidande i kombination med att vi är uttråkade samt delar sommarångesten. Help us to help you make this fantastic vegetable mix we like to call "Sista veckan med gänget"... Life is still good. And healthy.

Carrot-Top

Magnus sa...

Formidabel idé, och precis vad jag behöver. Ses på konstgräset imorgon!