23 april 2007

Facing the android's conundrum

I think I'll go home and mull this over,
before I cram it down my throat.
At long last it's crashed; its colossal mass
has broken up into bits in my moat.
The Shins - Caring is Creepy

Hole. Eller något mer idylliskt beskrivet, Busjövikens strand. Ännu en gång återvänder jag till ingenstans. Vad söker jag? Inspiration? Ro? Utrymme? Lite av varje kanske, men vid det här laget borde jag veta att en villa med sjöutsikt inte är något annat än ett substitut. Alla de sakerna uppnås inte med något som är gripbart.

Nattliga bilresor är konstiga saker. Både gemytligt och lite skrämmande, åtminstone när man från Karlstad harvar sig norrut på de skrovliga asfaltvägarna. Något enstaka hus skänker ljus åt sträckan mellan trädstammarna. Högtalarna fyller metallburen med rogivande toner, som av djurlivet utanför bara kan förnimmas som monotona basgångar. Kroppen fortfarande dehydrerad efter den där sista ölen som den tog till sig för inte ens 24 timmar sen. Suger åt sig apelsinjuicen som en tvättsvamp.

Exjobb. Mottagarstudier. Kan tänka mig roligare saker att ägna tankarna åt just nu. Å andra sidan kan jag även tänka mig värre saker.

2 kommentarer:

Vera sa...

Jo, jag håller helt med dig. Men jag tycker ändå inte att det är "dåliga" blockbusters som blir oscarsnominerade eller vinner en. Det är ju oftast skitbra filmer, även om de är grymt kommersiella. Det där inlägget skrev jag med anledning av att nån jävel kommenterat mitt tidigare inlägg å hånade mig att jag hade fel om Ben Hurs oscarsskörd. Å jag vet att jag hade rätt! Hon påstod att Ben Hur vann på den tiden då det inte fanns så många kategorier. Det fanns iaf tillräckligt många för att den skulle vinna 11 stycken. Blev bara så jävla irriterad när nån skulle rätta mig när den själv var helt åt helvete ute å cyklade. Översitteri uppskattar jag INTE!! Roligaste överraskningen på årets oscarsgala var ju att Little Miss Sunshine lyckades knipa åt sig några, trots att det inte är nån überkommersiell dynga med miljardbudget. När återvänder du till norr by the way?

Magnus sa...

Jo, du har rätt i det du säger. Och även om "The Departed" är en riktig pengabomb så tycker jag personligen att den var värd de finare statyetterna. Åtminstone i retrospektiv över vilka filmer som vunnit priserna tidigare.
Borde vara tillbaka i Umeå innan Valborg, så styr upp en fest!