20 juli 2006

Without further ado

Det har ofta varit många svängar kring vad man ska göra på eller inför sin födelsedag. Den här gången tänkte jag göra det enkelt och skriva en öppen inbjudan till alla läsare att komma till Klarälvens strand i Ekshärad (ja, vid bron) lördagen den 22 juli för hang-out, lite grilla och några öl. Kanske även musica och barnsliga in- eller utfall? Allt är möjligt, det vet ni eller borde veta. Runt klockan 19:00 är lagom tycker undertecknad.

Lite fakta om min födelsedag, den 23 juli:
  • En av dagarna i den s.k. "kärringveckan", där nästan bara kvinnor har namnsdag (ex. Emma den 23:e). Veckan har kallats så sedan 1870-talet ungefär och det är tradition att smälla i sig allehanda form av tårta, eftersom ofta nån av kvinnorna i ens familj eller släkt har namnsdag då.
  • Första dagen i lejonets tecken. Kan låta manligt och mäktigt kanske, men faktum är att man ofta även använder 23 juli som måttstock för starten av rötmånaden. Inget fräscht lejon, med andra ord.
  • Mindre värdig person som delar födelsedagen är Monica Lewinsky. Långt värdigare är Judit Polgár, den mest framgångsrika, kvinnliga schackspelaren genom tiderna.
  • Rastafaris firar dagen till ära av Haile Selassies födelsedag.
  • Heliga Birgitta dog detta datum, 1373.
  • På min exakta födelsedag, den 23 juli 1984, blev Vanessa Williams den första personen någonsin att avsäga sig Miss America-titeln. Detta efter att nakenbilder av henne dykt upp i Penthouse. Det ni.

Inga kommentarer: