23 juli 2006

Scatman-daba-do-be!

Det där var fan äckligt, får jag smaka mer?
- Punger dricker ananas- och kokosjuice.

Födelsedagen är här och det firades i förtid igår afton. Vi höll som sagt till på Klarälvens strand i Ekshärad. När vi först kom dit hade inte regnmolnen försvunnit helt, så vi placerade oss i skydd under den ståtliga bron. Till skillnad från de knarkarkvartar eller tänkbara våldtäktsmiljöer som undersidan av dessa byggnadsverk brukar kunna acossieras med bland stadsbor, så döljer sig under bron i Ekshärad en fin sandyta och två eldstäder för den grillsugne. Till en början var det ganska dött och lame. Jag, Punger, Daniel och Macki satt och snackade skit och drack lite öl. Men när så Tobbe kom lunkandes med campingbord och boombox så drog festen igång på allvar. Det var musiken som saknades, helt enkelt. I Ekshärad är vi så hi-tech, att vi i behov av festmusik drar med oss en komplett, batteridriven stereoapparat. Denna i kombination med en kassettadapter (en av världens bästa uppfinningar) och en mp3-spelare bäddar för ett komplett musikbibliotek att spela ut över stranden.

Strax efter Tobbe och tonerna började allt mer folk rulla in och duggregnet avta. I samma veva åkte kläderna av och volleybollen fram. Kalsonlaget mötte Klädlaget och det hela slutade 1-1 i matcher (3-0 och 1-3 i set). Varje setpaus hade dryckpåfyllning och avbytarna pratade taktik med en burk i hand bredvid musiklådan. Låten som blev temat för dagen var Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) av Scatman John. Det är sjukt hur mycket roligare den låten blir ju fler tomburkar det ligger på backen. Efter volleybollen kom ett avkylande dopp i älven. Jag hoppade i iförd enbart mina sporttrikåer (i folkmun även kallat "kalsonger"), vilket gav jeansen vattenfläckar på intressanta ställen senare under kvällen.

Resten av aftonen satt vi under bron och stojade. Spelade lite Flingo också, ett underligt haklappsbollspel som jag fick i present av gänget. Fick också ett presentkort till sportbutiken här i Ekshärad, med den något annorlunda summan 81 kronor. När vi suttit och druckit, sjungit och skrattat tills ungefär klockan fyra på morgonen kom Petter för att skjutsa hem oss åt våra respektive håll. Han skulle upp klockan åtta med Janina för att påbörja resan mot spanska kusten, men han höll en mycket god min trots att vi hade ringt efter honom. Biläventyret började med tankning på Statoil och ståhej. Det var en annan bil där och tankade samtidigt, folket i den tittade surt på oss. Förvisso råkade Daniel träffa fordonet med en snusdosa efter att ha missat Tobbe med den. När han sedan greppade en skrapa och tvättade deras framruta som tröst såg de egentligen bara ännu bistrare ut. De var nog bara avundsjuka, för vi såg säkert ut att ha skitkul. Gummibåten hade inte fått plats i bilen heller, så istället tejpades den fast med gaffa på taket. I den fick sig Daniel en kort åktur i samband med att vi skjutsade Björn till Bergsäng. Och i radion pladdrade Scatman John vidare. En underbar afton. Axel snackade om Buskfestivalen uppe i Skellefteå. Detta är väl det närmaste en Ekshäradsfestival man kan komma. Brofestivalen kanske? Inga liveartister, men badenbaden-stolar, alkohol och musik i massor. Thank god for the kassettadapter!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Mina sympatier ligger spontant hos kalsonglaget. Klädlaget låter förbålt trista.

Ananas- och cocosjuice låter för övrigt förbannat sötsliskigt.

Unknown sa...

Även om Klädlaget till största del bar shorts på sin höjd så håller jag med. Juicen var inte bara sötslisk utan gav mig dessutom kvälgningsattacker och smärtsamma minnena från en kokoslikörsafton för en herrans massa år sedan. Usch och fy.

Anonym sa...

Vår festival skall heta "Under the bridge". Eller "Under broarna i Klarälven County" kanske. Eller "Robert Broberg". Vi borde göra det till en annual iaf. Åtminstone en biennal. Broannualen/Brobiennalen.

Unknown sa...

Klubbat och klart. The annual thing alltså, namnet får vi fundera vidare på.