13 november 2005

It all comes down to this

Jag funderade just på om jag ska bli den första någonsin att sula ner artisten med öl på kåren en fredagkväll.
- C.J. gillade inte musiken på After School-buffén.

En lång och jobbig vecka har nått sitt slut. Jag kämpade färdigt med mina intervjuer och fick mycket bra respons för Rynell-intervjun från min föreläsare. Hon tyckte dessutom att jag ska försöka sälja vidare den till en större tidning med tanke på nyhetsvärdet. Det hela har försatt mig i ett moraliskt dilemma eftersom jag inte vill utnyttja min position som den enda personen i Sverige som har pratat med henne om filmatiseringen av hennes bok. Såvida det inte är OK för henne vill säga. Hon har redan gått med på att artikeln får dyka upp i hum.fak.-tidningen Inkognito, så jag kommer i vilket fall skriva den (det som skoluppgiften gick ut på var att publicera intervjun i fråga/svar-upplägg). Sedan så är det upp till henne att avgöra om hon tycker att hon får sagt vad hon vill säga i den.

I fredags var det sittning på krogen Krogen (ja, den heter alltså Krogen) som ligger alldeles i närheten av där jag bor. Det var riktigt kul faktiskt. Vi var några stycken hemma hos mig före och drack öl och efteråt gick vi till Gustav på efterfest. Själva sittningen bestod av kul folk, mycket öl, en och annan snaps och god mat. Den toppades dessutom med att jag vid ett tillfälle gjorde mitt yttersta för att lära samlingen av människor första versen av "Oh Tannenbaum".

Lagom slutkörd följde jag sedan igår med mina korridorskamrater för att äta taco- och pizzabufffé på Droskan nere i stan. Jag kan inte minnas när jag senast var så mätt som då. Det var så otroligt gott att man helst av allt bara ville äta tills det kom tillbaka ut samma väg och sen äta igen. Dock så fick man se sig besegrad efter två tacotallrikar och fyra pizzaslicar, vilket ju för min del var den ultimata bakfyllemiddagen.

På kvällen gick jag, Stina och C.J. hem till Johan och tittade på film. Först såg vi Prinsessan + Krigaren (som jag numera har tappat räkningen på hur ofta jag sett den) och sedan dokumentären The Friedmans, som också är mitt första recensionsuppdrag för studenttidningen Vertex. Det var min namne Magnus Bergström, i tvåan på vetenskapjournalistiken, som frågade om jag ville ta över hans plats som filmrecensent när han går på praktik. Det är desssutom ett betalt jobb. Man får någon femtilapp för varje recension plus att man får behålla filmen man recenserar, så jag är nöjd. Det är ju ändå att överhuvudtaget få något publicerat som känns viktigt. Recensionerna får inte vara allt för långa dock, men jag kommer ändå att publicera dem här så ni får läsa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Riots Continue in France - Paris Potential Target
A disturbing update from The Washington Post : In Paris, an estimated 3,000 police swarmed across the city Saturday, reinforcing security at major tourist sites and suburban subway and train lines after a wave ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to road construction of pa on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like road construction of pa!

punger sa...

Jag har en sak att säga om namn på pubbar/uteställen på studentnivå: Namnen är enkla. Här heter det ju Huset.

Jag har två saker att säga om Pizza- tacobuffé: Man blir mätt som fan, det är sant. Det är dessutom billigt!

marie b sa...

kul att läsa att det verkar gå bra för dig! hoppas lyckan håller i sig och att det fortsätter dyka upp publiceringsmöjligheter. såvitt jag har förstått är det en sjukt tuff bransch så jag antar att alla chanser att få synas är bra.

linköpings motsvarighet till krogen och huset måste väl vara herrgår'n, studentställe inhyst i...(surprise)... en herrgård. varför krångla till det, liksom?

ps. har sett på andra bloggar att man får verifiera sina inlägg genom att skriva in några bokstäver som visas. enkel lösning för att slippa spam kanske?