7 november 2005

Grus i maskineriet

Steget är inte långt mellan heroin och kokain...
- C.J. om sin övergång från korsord till sudoku.

Det har hänt 3-4 gånger tidigare. Jag har planerat att se The Hellacopters men någonting har alltid kommit emellan. Därför såg jag detta som den ultimata chansen. Nöjesfabriken den 16 december. Jag såg framför mig hur jag precis lagom skulle kunna trycka mig undan den sista skoldagen och åka hem till Värmland på natten den 15:e. Det var innan sista veckan schemalagdes strax före helgen. Då fick jag till min fasa erfara att den sista dagen består av ett obligatoriskt seminarium. Mina planer började sakta suddas ut.

Idag har jag skickat ett mail till personen som håller i kursen strax före jul, i hopp om att kunna lösa det hela på ett sätt som får mig att fortfarande kunna se lite rock i Karlstad. Jag väntar för tillfället med spänning på ett svar, inte minst eftersom jag redan införskaffat en biljett. "Köpt biljett återlöses ej" står det dessutom på den. Och några planer på att återlösa den har jag inte, jag är fast besluten om att stå framför scenen på fabriken en vecka före julafton. Det jag egentligen hoppas på är att det inte kommer innebära att jag måste skolka ett obligatoriskt seminarium utan att kunna göra rätt för mig på något annat vis. Jag antar att det bara är att hålla tummarna från nu som gäller.

Imorgon ska jag ringa både Elisabeth Rynell (författarinnan av boken Hohaj som blev den tyska filmen Schneeland) och Lars Nilsson (socialdemokrat och sittande i barn- och bildningsnämnden i Hagfors Kommun). Mitt mål är att intervjua dem och skriva artiklar av det till två separata uppgifter som ska vara inlämnade i slutet av veckan. I intervjun med Rynell så kommer jag fokusera på att hennes bok blivit film och hennes tankar kring det. Lars Nilsson ska jag ställa diverse frågor om hur hans parti på lokal nivå kommer driva kulturfrågor inför valet. Om ni har bra tips på frågor så är ni välkomna att lämna dem genom kommentarsfunktionen.

2 kommentarer:

mojoloj sa...

Fråga till snubben i Hagfors: "Vad, menar du, är kultur?"

Jan Bergström sa...

Ett enda seminarium? Vem fan bryr sig. Skit i det bara o kom ner så fort som möjligt. arbetarklasshomofiler och socialfall går på seminarier för fan!