16 oktober 2005

Äntligen vila

Hans: Du tycker inte att nyhetssidan blir lite bildtung såhär? Man kanske skulle ändra något.
Gustav: Jo, jag kan väl tänka mig att ta bort någon av bilderna.
Hans: Vad sägs om den på George Bush, klarar det sig bättre utan den.
Gustav: Ja, allt skulle bli bättre om man tog bort Bush...
- Gustav lyckas få in ett dolt budskap under layoutgenomgången.

Denna var den första helgen sedan... ja, jag vet inte hur länge sen... som jag äntligen fick ta det lugnt och vila. Struntade helt sonika i allt vad fest heter och tog inte heller något annat för mig som stal sömntimmar från mig. Dock så var jag på bio i fredags med Dusan (tittade på Goal!, helt OK som feel-good-rulle) och idag tog jag en tur till skolan för att jobba med min tidning. Fast det visade sig att "svarta hålet" (vår server) var nedstängd för service, så det blev mest att jag surfade runt och letade material och lyssnade på musik.

Musik, ja. Har lyssnat igenom senaste Cardigans-skivan ett antal gånger den gångna veckan. Den är grymt bra. Bättre än den förra, även om jag gillade den också. De har fått till lite mer svärta både i låttitlar och -texter. Helt underbara spåret I need some fine wine, and you, you need to be nicer, som rullar på diverse musikkanaler nu, har inte bara en ovanligt lång utan även sjukt talande titel. Ännu mörkare ton får det hela om man begrundar texten strax före Nina sjunger de nämnda raderna:

It's been a long slow collision,
I'm a pitbull, you're a dog.
Baby, you're foul in clear conditions,
but you're handsome in the fog.

Otroligt svart samtidigt som det balanserar på en tråd av komik genom sina ordlekar. Albumet är fyllt med den sortens texter. Förutom den låten så är det Don't blame your daughter (Diamonds) som jag fastnat mest för, men då gillar jag i och för sig så gott som varje låt på plattan.

Mycket som ska göras denna vecka. Två större uppgifter till skolan, söka praktikplats för de två veckorna i vår, ringa kommunalrådet i Hagfors för uppgiften som ska lämnas i början av november. Sedan ska jag fortsätta med min tidning när jag får tid över också.
Dessutom borde jag försöka ordna en klippning på något vis. Vore skönt om Janina vore här nu, för jag vill bara bli av med mitt hockeyfrilleliknande nackhår som håller på att bli väldigt mycket längre än den övriga utväxten.


1 kommentar:

Anonym sa...

Your blog is creative Keep up the great work. If you like download music , I'm sure you'd be interested in free music download Stop free music download
free music download