2 oktober 2005

Den konungliga hufvudstaden

[Konversation över MSN]
Jag: ÅH! Godaste jävla bananen jag ätit på år! Hallelujah, jag var bara tvungen att berätta det för nån.
C.J.: Skönt.
[Fem minuter senare]
C.J.: Hur god var den där bananen? Berätta mer.
- Bra att det finns intressanta samtalsämnen.

Fick reda på för några dagar sen att Niklas (min äldre bror, för de som inte känner honom) har fått jobb på ett företag i Stockholm. Tydligen är det ett tyskt företag i grunden, vilket väl var perfekt läge för honom att slå sig in som halvtysk. Blir en del resande med jobbet söderöver dessutom påstod han. Min mor ringde förut och berättade att han börjar första november och kommer bo hos en gammal klasskamrat från universitetstiden i Norrköping tills han har hittat eget. Att hitta ett bra boende till OK pris i Stockholm är nog inte den enklaste uppgiften. Johan i min klass berättade att det är mycket andrahandshyrande som gäller och ibland flytt 3-4 gånger om året. Nåja, kul är det i vilket fall. Och bra också, för då kan man mellanlanda hemma hos honom i Stockholm någon gång och hälsa på när man ska vidare till t.ex. Värmland. Dessutom så öppnar det ju för ypperliga möjligheter att söka praktikplats på någon tidning som är stationerad där, om det inte skulle funka med Värmlands Folkblad.

Idag har jag städat korridoren, med anledning av att jag hade korrevecka. Blev en riktigt grabbig kvällsfika också eftersom ingen av tjejerna i korridoren verkade vara hemma idag. Så vi blev fem killar som satt och skrattade åt Grattis Världen på TV medan vi spisade kaffe och chokladbakelser. Det tomma rummet i korridoren har fyllts också. Eller rättare sagt så var det aldrig tomt, men Johan som bor där har varit borta och jobbat ett tag. Han pluggar dock inte längre, eftersom han tog examen i våras. Så den stora frågan är väl egentligen hur länge till han kommer bo kvar i rummet.

Idag ska Josef ha flyttat in i sin lägenhet om jag förstått det hela rätt. Ska bli kul att komma till Duvkulla och betrakta Hagforskolonin som uppstått.

1 kommentar:

mojoloj sa...

Grattis världen är grymt roligt! Gillar det mycket mycket bättre än 100 höjdare. Du har inte missat att det sänds på måndagar 22.00 numera va?

Kommer du ner till Raketfilm? Är ju inflyttningsfest då här på "Hagforskolonin" (observera att jag tillför nytt blod!) ;)