6 september 2005

Life is what TV makes of it

Lite sjukt ändå att en hel stad ska byggas upp från scratch. Kan den ens heta New Orleans då? Borde den inte döpas om... till typ... Brand New Orleans...
- Jag låter tankarna ströva fritt när jag och C.J. kollar på nyheterna.

Livet i Björkarnas Stad börjar komma in i ett mönster och man har börjat bekanta sig allt mer med klasskamraterna. Idag fick vi dessutom en ny i klassen som kom in som reserv eftersom en av de antagna aldrig dök upp. Dorsan heter han (vet inte säkert om det stavar så, man uttalar det med ett sj-ljud) och kommer från Köping, vilket ju är ganska nära C.J.'s hemstad Örebro. Lång som fan är han också, huvudet större än mig som redan är uppe och nosar på 190-gränsen.
Dorsan har dessutom bil här uppe, så när han fick reda på att vi två också kommer från Svealands breddgrader föreslog han direkt att vi skulle samåka ner över juluppehåll och liknande. Perfekt tänkte jag som länge sökt möjligheten, eftersom den är både trevligare och billigare. Så vi får se hur det blir när det börjar röra sig mot den säsongen.

C.J. var här och tittade på TV förut. Han har ju inte fixat sitt egna boende än (han sover på en soffa hos en kompis som har studentrum) så han kände TV-abstinensen krypa sig på. Eftersom jag inte fått ordning på antennuttaget på rummet än satt vi nere i samvarorummet/köket och tittade och slurpade kaffe. Det blev äkta quality TV i form av Beauty and the Geeks och Idol. Fast vi toppade åtminstone med Rapport.
Vi passade även på att sitta in den nya soffan i korridoren medan vi slökollade. Bostaden (alltså de som jag hyr studentrummet av) håller på att förnya sofforna i samvarorummen, så här ute på gården stod det gamla sittmöbler kors och tvärs under dagen. Nästan så man funderade på att passa på och fynda sig en tvåsitsare, men man kom snabbt på att det är bäst att spara så mycket plats som möjligt i rummet.

Imorgon är den första, riktiga nollningstillställningen. Det börjas redan klockan 13.00 och sen är det nån middag vid 18, så det blir nog jobbigt att gå upp till föreläsningen på torsdag. Men det är väl också så det ska vara. Vi ska försöka ta oss iväg till O'Learys eller nån annan pub efter middagen och se på VM-kvalet hade vi tänkt.
Sen får vi se, dyker säkert upp nått i helgen också. Om inte så kanske jag äntligen ska ta tag i klädköpandet. Nya skor och byxor står överst på listan just nu.

Inga kommentarer: