20 maj 2009

Canon AE-1 - Första rullen

Det har nog inte gått helt obemärkt förbi att jag har börjat fotografera en hel del med analog teknik igen. Min första svartvita rulle sedan nystart tog jag med pappas Canon AE-1 från mitten av 70-talet. Något omständigt var det, eftersom det enda fungerande objektivet just nu är ett 70-200mm som äter en hel del ljus. Här har ni hur som helst ett urval av resultatet. Bilderna är inte efterredigerade, bara scannade, beskurna och förminskade för att passa webben. I en eller två bilder kan ljuset ha blivit lite konstigt tolkat av scannern.

5 kommentarer:

Emil Jessen sa...

Fint! Kul! Det oförutsägbara med analogt är förbannat mycket tjusning. Biolden TACKsamt var ju ett tacksamt objekt att ge bildtitel på...höhö. Maskrosor var det dock inte på bild, om ack så fina. Fortsätt nu med detta!

Magnus sa...

Ja, jag insåg strax efteråt att mitt öga var lite för snabbt på de där blommorna. Men bilden blev ganska lyckad ändå, tyckte det var en bra testbild med den ljusgula färgen.
Snajsigt att du fattade vinken med "tacksamt", men så är du ju göteborgare också!
En ny rulle är redan på framkallning och kameran är laddad igen. Lomon kommer dessutom vilken dag som helst och jag har budat/budar på flera utgångna färgrullar.

Instruktören sa...

Alla bilder på gamla gubbar är balla bilder.

Nina sa...

Älskar fåret (såklart)!

Magnus sa...

Instruktören: Jag håller med. Måste leta fler gubbmotiv.
Nina: Jag hade helt glömt bort att jag knäppte av när hon sträckte ut tungan, så bilden blev överraskande bra!