1 mars 2009

"Just a matter of time, I suppose."

Five days from now, director Zack Snyder will either be the most beloved man in pop culture, or he will be dead - murdered by a chubby guy with bad hygiene wielding a replica lightsaber. What Snyder is attempting borders on insanity. To many, it is most certainly heresy. The chances that it could go very wrong are high, and if it does, you'd do well to get inside and lock your doors.
- Reed Tucker, New York Post

Sanningens minut är slagen i staterna. Nördeliten är på tå. På fredag har Watchmen premiär (en vecka senare här i Sverige, med lite tur sitter jag i en stor salongs biofåtölj i Stockholm vid tillfället) och de första recensionerna har börjat rulla in. Än så länge är det väldigt blandade åsikter kring filmen, men å andra sidan var inte heller serieromanen någon helt lättsmält historia.
Dessutom verkar en av de genomgående attityderna gentemot filmatiseringen vara att man främst kommer gilla den om man är ett tidigare fan av berättelsen. Exempelvis ger Kirk Honeycutt (Hollywood Reporter) kritik och påstår att skaparna vid inget tillfälle i filmen ger utrymme för nytillkomna att bry sig om berättelsen, medan Ian Nathan (Empire) sätter ett högt betyg och samtidigt håller med att det kan vara en nackdel att inte ha läst serien innan.
Kyle SmithNew York Post skyr emellertid inte sina hyllningsord. Han ger högsta betyg, kallar filmen för "nervkittlande sofistikerad" redan i rubriken och jämför den med flera av Stanley Kubricks verk och hur de togs emot på sin tid.

1 kommentar:

Den Lekande Människan sa...

Du har väl reggat dig på SFs hemsida, så att du får en signal när plåtarna släpps?

Skriv in att du vill ha påminnelse skickad som sms till din mobb. Gör sedan en ny registrering och säg då att du vill ha ett meddelande till din e-postadress när det är dags.

Jag har tidigare fyllt i på detta "dubbla sätt" och påminnelserna har kommit vid olika tidpunkter. Misstänker att SF portionerar ut påannonseringarna så att alla inte ska gå in och belasta systemet på en och samma gång.

Undrar om första visningen blir en midnattsvisning? De gör ju så ibland...