16 mars 2009

Bra saker vecka 12:

  • The Road av Cormac McCarthy. Började läsa den postapokalyptiska Pulitzer-vinnaren på bussen från Stockholm. Otroligt medryckande redan en sjättedel in i boken. Kan Viggo Mortensen tolka fadersrollen ända upp på Oscars-nivå?
  • The Memory of Running av Ron McLarty. Senaste ljudboken som rullar i iPod:en är en rak, ärlig och trovärdig skildring av amerikanska livsöden. Ser redan Alfonso Cuaróns visionära filmatisering framför mig! Särskilt med tanke på att författaren själv står för manuset.
  • Watchmen-peppen fortsätter, även efter mitt biobesök! På onsdag (d.v.s. enligt amerikansk tv-tablå) tar sig South Park an att parodiera berättelsen. Mitt intresse för satirserien har saktat in rejält under senare år, men det ska bli spännande att se vad de hittar på. Dessutom var senaste avsnittet, där de kängade Disney och Jonas Brothers rejält, ett av de bästa på länge!
Appropå Watchmen så kan de som är någorlunda bekanta med berättelsen i någon form kolla in följande klipp med behållning. Stor humor!

1 kommentar:

Den Lekande Människan sa...

Ha Ha! Kändes som ett gammalt avsnitt av Scooby-Doo :-D