28 juli 2008

Brrr!

Stackars, förfrusna invånare i Brattmon, som har 32,2 grader kallt när de slår värmerekord.

27 juli 2008

Bildextra: "Pang - du är gul!"

FOTO: MAGNUS BERGSTRÖM
FOTO: ERIC BENGTSSON

--------------------

Den som vill kan även läsa reportaget.

--------------------

Kolla även Pungers bilder från paintball och övriga aftonen.

23 juli 2008

"Hooray for me! Hooray for Zoidberg!"

Tack för alla gratulationer under dagen!

Min födelsedagspresent till er får bli ett låttips. Brave Bulging Buoyant Clairvoyants av Wild Beasts. Den bästa pepplåten just nu.

22 juli 2008

Holy flying rodents, Batman!

Har du läst riktigt gamla serier från förkrigstiden? Det är ju inget annat än förklädd porr, definitivt ett substitut för snusk!
– Eric om gammal seriepopularitet.

The Dark Knight petar ner The Godfather(!) från förstaplatsen på IMDb:s Top 250-lista! Frågan är om den kommer förbli just där, men det är ändå en otroligt stark benchmark. Och med det snittet lär den ju hålla sig kvar på minst topp 20 i listan efter att stormen har lagt sig.
Första Gudfadern-rullen har annars, så vitt jag vet, innehaft platsen så länge som listan har existerat.

Själv läser jag så många av Batman-berättelser i graphic novel-format som möjligt före premiären! Bland de senare kan jag varmt rekommendera The Long Halloween och Dark Victory. Delar av den förstnämnda lär kännas igen i den nya filmen, framför allt utvecklingen av karaktären Harvey Dent.

Näst på tur för mig är The Man Who Laughs och Arkham Asylum, som var två av Christopher Nolans största inspirationskällor till filmversionen av The Joker. Framlidne Heath Ledger fick ett exemplar av varje att "plugga på" inför sin roll. Vilket han gjorde med bravur, vad jag förstått.

--------------------

Läs även The Killing Joke av Alan Moore! En oväntat (nåväl, kanske inte från Moore) brutal och närgången berättelse, som bland annat var den första att avslöja Jokerns ursprung. Ska i kronologisk ordning läsas någon gång efter The Man Who Laughs, The Long Halloween och Dark Victory.

--------------------

Appropå Moore, den första trailern till Watchmen har dykt upp tidigare än väntat! Har i USA passande nog visats före The Dark Knight. Det ser onekligen mer lovande ut än vad jag anat, särskilt de första bilderna på Dr. Manhattan lugnade mitt sinne.
Enda funderingen just nu är om inte materialet till Rorschachs mask känns lite fel? Ni som läst boken känner kanske till dess föränderliga skepnad, som jag trott varit mer glansig. I trailern tycks den vara väldigt textilorienterad. Som tur är insinuerar den officiella hemsidan åtminstone att maskens "ansikte" aktivt ändrar form i filmen.

18 juli 2008

"Ska jag ringa Jon och säga att han är kickad från bandet?"

Itna ont ôm far din, men... *poff*, helt jävvla dum i hôvv'!
– Hagfors-definition av "inget ont".

Daniel
la vantarna på ett exemplar av Rock Band från första Sverige-leveransen. Igår firade vi med att spela i stort sett oavbrutet från klockan 18 till midnatt. Tog Kalle-Kula Bluesband från sunkig van och spelning på lokala klubben i Stockholm, till privatjet och arenagig i Tokyo.

Min första, spontana recension är "fantastiskt". Rock Band spelar skjortan av Guitar Hero och Singstar. Inte bara för att det kombinerar de olika elementen och lägger till trummor, utan även för att spel- och sångsystemet är snyggare, bättre och mer exakt än i de äldre spelen.

Sedan finns det inget som slår att kunna spela tillsammans med ett gäng vänner.

--------------------

VF-färdmätaren: 1943 kilomter - 74,7 kilometer per dag

8 juli 2008

Easy now

Lyssnar på My Morning Jackets nya. Evil Urges. Har gjort det någon vecka nu, men kände just hur bra den passar på en allergityngd tisdagmorgon.

Lyssna på Librarian och må bra ni med.

--------------------

VF-färdmätaren: 1580 kilometer - 79 kilometer per dag

4 juli 2008

Mitt ekvilibrium

Distortion II har hittat hem efter några dagars sökande! Han var egentligen aldrig borta, bara jävligt bra på att gömma sig. Jag är glad.

Interpol går upp på scenen i Arvika om någon timme. Jag är i Hole och börjar jobba helg om några fler timmar. Jag är ledsen.

Oförfalskade ögonblick ur en lokalreporters liv - Kapitel II

Idag - På väg från Stöllet till redaktionen i Hagfors

Upptagen med att lyssna in ett nytt meddelande på mobilsvaret, ser jag plötsligt en svart van i backspegeln, med tonade rutor. Den kör upp oroväckande nära och hotfullt och jag försöker ge menande blickar till den osynlige föraren.

Jag höjer huvudet för att läsa registreringsnumret. --- 666. Jag lägger ifrån mig luren, saktar in och låter djävulen åka förbi.

--------------------

Min VF-färdmätare: 1161 kilometer, ett snitt på 100,7 kilometer om dagen.

--------------------

Min gode vän Distortion II är försvunnen. Det kan vara tack vare min egen klantighet som min fina iPod kommit bort i dagarna, men veckans sökande har inte gett några resultat. Om ni ser honom så kontakta mig omgående! Han har sitt namn ingraverat på baksidan. Ni som högst eventuellt har googlat er hit kan lämna en kommentar med er e-post.

1 juli 2008

Oförfalskade ögonblick ur en lokalreporters liv - Kapitel I

Onsdagen den 25 juni 2008 - Repetitioner för bygdespelet Lång-Kristoffers förbannelse

Står och diskuterar småtrevligt över en kopp kaffe, med en Karlstadsreporter från konkurrentblaskan NWT.

Plötsligt går en av skådespelarna förbi och utbrister ett genuint "PRATAR NI MED VARANDRA!?"