10 november 2007

Week three: Vi har ingenting av värde, men vår längtan är äkta!

Årets första snö faller över Berlin. På tunnelbanans tv-skärmar (Berliner Fenster) marknadsförs Kents Tillbaka till samtiden som veckans skiva. Det känns lite som att vara i norr just nu.

I Tyskland är jobbansökningar per e-post ingen vanlighet. Här ska det vara snygga, exklusiva mappar proppade med curriculum vitae, betygskopior och ett proffsigt porträttfoto på den sökande personen. Genomsnittstysken tycks slänga ut 4-5 euro per ansökan, bara för att skilja den från mängden. Vilket den i slutänden inte gör, eftersom alla gör samma sak.

Med andra ord behöver man här i princip ett deltidsjobb för att finansera sitt jobbsökande. Tur att så är fallet för min del.

3 kommentarer:

Vera sa...

Åh, snöar det i Berlin nu också? Det gör det i Umeå med. Känns ganska okej i år när man är beredd på det... "Söt stjärnspäckad saga för vuxna" är också menad med en underfundighet, så som du trodde. :) Men är snäppet nöjdare med Bluffen-rubriken. Egentligen skulle "bluffmakare" stå med stort B, men det blev nog bortkorregerat av nån redigerare. Då hade den rubriken varit ännu lite mer finurlig. ;) Hur lever livet i Berlin annars? Kram!

Petter sa...

Pha...snö i Berlin. Här i Karlstad går vi med snö upp till axlarna redan innan vi kommit utanför dörren.

Valdemar sa...

låter lite som ett moment 22.