4 oktober 2007

Patrik, vi älskar dig!

Har nyss kollat in duon Hammar-Wikingssons nya program Boston Tea Party som rullar på Kanal 5. För den som inte sett det så kan man i hårda drag säga att de två leker lite Fredrik Lindström, på så vis att de ställer underfundiga frågor som sedan diskuteras och besvaras av experter. I detta fall en panel om fem, med olika specialområden.

Oväntat underhållande, faktiskt! Programmets största plus är de fem panelarna, som ibland helt snor showen från Filip och Fredrik. Framför allt fysikern Patrik Norqvist, som till vardags är forskare på Umeå universitet. Blyg, intelligent, smånördig och oerhört sympatisk så sammanfattar han i många stunder saker jag längtar tillbaka till i den stan! Han verkar ganska inriktad på popularisering av vetenskap, så jag undrar om han inte vore värd en gästföreläsning på vetenskapsjournalistiken? Han finns ju ändå att tillgå på skolan.

Hursom, att vissa inslag i det nya programmet dessutom är filmade i Umeå ger också lite extra glädje. Det var mysigt att få återse Svingen i rörliga bilder!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för de snälla orden!

\Patrik Norqvist