3 juli 2007

Ring och rosta!

Som vissa kanske känner till är det snart dags för mig att införskaffa en ny iPod och därmed pensionera min gamla som inte velat sluta gå sönder. Jag kom då att tänka på, att eftersom jag ändå sliter ut de små apparaterna till sista hårddisksnurret, så kan jag ju lika gärna låta den graveras gratis. Andrahandsvärdet sjunker, men jag har ju ändå inga planer på att göra mig av med den förrän den slutat spela. Eller som i den förra spelarens fall, slutat spela för tredje gången.

Nu är det som så: Den förra podden döpte jag till Distortion och tänkte att klanen ska få fortsätta. Därför har jag några funderingar på ingraveringar som jag tänkte testa på er läsare.

Vad är bäst? Kommer ni på ett bättre alternativ? Ordet är fritt!

13 kommentarer:

Mård sa...

less is more. fattade först inte att det faktiskt fanns alternativ till den första. den är ju så självklar=)

Mattias sa...

"Punger for President", är det som gäller. Men annars så håller jag med Mård om att det första är bäst. Då kan man fundera på "2" istället för "II", det ger ju en liten b-skräckskänsla.

Magnus sa...

Klart är att "less is more"-estetiken skulle gå bra ihop med Apples avskalade design. Valet av numerisk siffra istället för romersk får jag överlägga senare, om valet faller på det alternativet. Märker ni vad formell jag är idag?

Tobias sa...

Jag tycker du ska skriva SONY.

Magnus sa...

Mmm, eller "Steve Jobs can suck my rocket". Nä, men grundidén har väl med dopet av podden att göra, så nånting som innefattar namnet "Distortion" är väl en grundförutsättning.

Mård sa...

För att fortsätta det formella så heter det nog "arabisk siffra". Men jag röstar ändå på romersk. Båtar som blir döpta till tvåor har "II" efter, tillexempel. Låt inte skräckfilmerna förstöra!

Lyxunge sa...

Jag tycker du ska skippa engelskan. "Distortion är död, leve distortion!"... fast å, ä, ö kanske inte funkar. Kör på nedersta, dom andra är lite 90-tal.

Lyxunge sa...

...och vadå "slutat spela för tredje gången"? Min "slutar spela" 2-3 gånger per dag. Den är med i matchen.

Magnus sa...

Lyxunge---> Jo, jag tänkte lite i båda de banorna med. Kanske inte att det skulle kännas just 90-tal, men nåt sånt. I frågan engelska eller svenska så såg det kanske lite konstigt ut med resten av texten på svenska när poddens namn är hämtat från engelskan, men visst har jag testat det alternativet och funderat på det. Här väger de andra två alternativen tyngre, eftersom de på sätt och vis är bilinguala.

Lyxunge sa...

"Bilinguala", systerlandet till Guatemala. Kanske rent av Nangiala.

Distortion är ett fullgott svenskt ord.

Mattias sa...

Varför skulle du egentligen vilja ha distortion på din pod? Du vill väl ändå att det ska låta bra, eller vill du ha brus i lurarna?

Magnus sa...

Fast svenska ordet skrivs ju med "s" men OK, I get your point.

Det är mest bara ett namn som jag droppade när man skulle döpa sin första Pod i iTunes. Jag hoppas det inte är namnet som jinxat den till att gå sönder så ofta.

Tobias sa...

Billinge-Ola?