10 april 2007

Varde mörker!

I'm coming home
I'm coming home
to make it all right,
so dry your eye.
We think the same things at the same time,
we just can't do anything about it.
Thom Yorke - Harrowdown Hill

Mor, far och Niklas i Stockholm. Daniel i Karlstad. JaninaMallorca. Jag ensam i en stor, vit och tom villa vid Busjön utanför Ekshärad. Ingenstans.

Det är trevligt dagtid. Styra över sin egen tid och sin omgivning. Konstant spela alldeles för hög musik, utan att ens grannarna hör en ton. På natten blir det värre. Jag är inte direkt mörkrädd av mig, men tomheten och ensamheten blir aldrig så påtaglig som när man tar ovan nämnda faktorer av frihet och därtill släcker ljuset utomhus. Lägg så även till mina problem av senare dagar att inte kunna somna vid bra tidpunkter och man känner sig plötsligt som en väldigt liten människa. På en plats med alla attribut som tillhör en håla, till och med namnet att bekräfta det. Det är underligt hur en och samma plats kan förvränga ens känslor från frihetslycka till ångestensamt på bara en stund.

Efter att ha avverkat sitt dagsverke finns det inte heller särskilt många sysselsättningar att luta sig mot i Hole. Pappas nyinhandlade paket av TV-kanaler och en dator fylld med filmer, typ.

Igår (eller egentligen förrgår, påskdagen var det hur som helst) var Wirtberg och Tobbe här på vin- och öldrickande och sällskapsspelande. Rappa Kalja, den nyare versionen, var det främst som gällde och alkoholen var en bra fantasiboost. Men fortfarande är det alltid det sjukaste svaret som är det korrekta, framför allt i filmkategorin. Två klassiker:
Det sistnämnda är en film från det inte helt okända b-filmsbolaget Troma. Finns säkert i en välsorterad video- eller nätbutik om det nu skulle locka någon. Enda filmen jag snubblat över i spelet som jag faktiskt själv har sett är Gwangidalen (orig. The Valley of Gwangi). Cowboys rider till den förbjudna dalen och fångar dinosaurier till sin mexikanska cirkus, beskrivs storyn som i Rappa Kalja. Och ja, precis så tokig och underhållande är den.

Eftersom Daniel inte varit på besök hos oss på många år (vad jag kan minnas) blev det många återberättelser från förr och goda skratt att komplettera kvällen.
Imorgon (jaja, idag) eller på onsdag bär det av till Karlstad igen. Måste åt ett dugligt bibliotek att gräva efter kurslitteratur i. Känner mig inte alls motiverad att skriva exjobbet just nu, men det ska göras.

3 kommentarer:

Mattias sa...

Din lillga råtta. Jag vill också hänga i Hole eller Våle och dricka rusningsdrycker och bara vara... nåväl en liten stuga i Pelham får väl duga för stunden antar jag.

Magnus sa...

Vi ska se till att ta igen alla de stunderna som gått förlorade när du återvänder.

maria sa...

Haha, shit vad länge sedan det var jag såg "Chopper chicks" trots att jag har den i min ägo.

Troma i all ära, men jag måste säga att jag fördrar Fulci...