19 mars 2007

Romfrukost och vetenskapsgalningar

[Jag vaknar upp och är ovanligt pigg]
Tobbe: Fan hörni, vi måste gå upp! Klockan är ju redan tolv!
Punger: Va, hur kunde vi sova så länge!?
[Tobbe öppnar persiennerna]
Punger: Vänta... Har du ställt om klockan, Magnus?
Jag: Öh... nä...
Tobbe: Men... Då är ju klockan... sju...
- Second morning, jetlag galore.

Vi fortsätter utforska New York. Relativt planlöst hittills, men Tobbe köpte i vilket fall en NYC-guide på Barnes & Noble inför den kommande veckan.

Söndagen inleddes som söndagar inte brukar inledas. Åtminstone inte för konventionella svenskar. Vid frukost begav vi oss återigen till Key West Diner, som har blivit utnämnt till något av ett stammisställe för ändamålet. Tobbe och Punger tog varsin sorts pannkakor, medan jag startade dagen med en Key West Waffle (toppad med yoghurt, jordgubbar och blåbär). Sjukt gott! Till det några refills av kaffe och en handfull toasts. Men det slutade inte där. Redan igår planterade Tobbe idén att ta en drink efter frukosten, och idag sattes den i verket. Vi greppade varsin mojito och Punger fick sig en apple'tini. Underliga blickar kastades mot oss från lite olika ställen i restaurangen, men mådde fint för det. Framför allt bättre i takt med att vätskan flöt ner genom strupen.

Vi nyttjade senare de färskt inhandlade metrokorten för att tuba oss ner till Times Square, där vi flanerade runt bland stora skärmar och neonljus. Återigen besökte vi några gigantiska butiker. Exempelvis Toys R' Us, som till och med har ett stort pariserhjul i den lokala affären. En kille på gatan gav oss en pamflett om gratis filmvisning. När vi såg att det var scientologistkyrkan som ordnade det hela blev vi inte mindre intresserade av att kolla in det. Sagt och gjort; vi gick dit, såg femton minuter skitsnack och fyllde i en enkät. Tobbe fick sedan ett gratis stress test i en så kallad E-meter, som sägs mäta hjärnans aktivitet. Uppenbarligen tycker herr Norén att familjesemestrar är stressiga och jobbet är lugnt just nu.

Efter att med stor lättnad ha flytt undan stället återvände vi till Times Square. Vi mötte där på två personer som sålde biljetter till en comedy club. Eftersom vi ändå hade planerat att se på ståuppkomik under vistelsen så köpte vi oss entré för fyra personer billigt utav dem. Bara fem dollar per person landade det på. Besöket blir troligtvis av imorgon, Wirtberg landar på JFK strax efter sju ikväll. Vi tackade den trevlige killen så mycket och rumlade efteråt ner för femte avenyn. Ungefär 50 gator avverkade vi och på vägen gick vi förutom Barnes & Noble in på nån sportbar för att ta en eftermiddagsöl. Jag fattade inte riktigt notan först, eftersom vi kom undan så jäkla billigt. Men det visade sig att ett glas Guiness bara kostade tre bucks. Inte fy skam. Under vår promenad gick vi även förbi Empire State Buildning och "strykjärnsbyggnaden", eller vad man ska kalla den. Den som inhyser The Daily Bugle i Spiderman-serier och -filmer. Empire State hoppas jag ännu att vi kommer ta oss upp i. Alternativt nån annan hög byggnad för utsikt.

Mot kvällen tog vi tunelbanan upp och ner genom stan tills vi återigen hamnade på 96th. På väg till hotellet köpte jag en låda öl och Tobbe en påse chips och flaskvatten. Punger var lite krasslig efter våra två första dagars vandring i metropolen, så han köpte nån slags receptfritt tror jag. Sedan var det Simpsons på TV och öl i handen för mig och Tobbe. Vi gick alla och la oss ganska tidigt (ungefär 23:00 lokal tid) men har också sovit ganska länge idag. Killarna ligger fortfarande och drar sig. Snart är det dags för en dusch och ett besök på Key West.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det hade varit kul om ni mötte de konstiga blickarna vid frukosten med orden "We are from Sweden".