17 mars 2007

I wanna wake up in a city that never sleeps

Punger: Jackie tycker ju att omskurna kukar ser ut som christmas trees.
Jag: Då skulle du ha sagt "I've got your christmas present right here".
Tobbe (nynnar): Jingle bells, jingle bells...
- First morning.

Så är det igång, New Yorks gator har börjat bevandras. Vi snattar nät så det sjunger om det, av någon granne till vårt hotell på upper west side (94th Street). Det är fint att bo på Manhattan så man har gångavstånd (om än långa) till det mesta.

Idag, på vår första dag, gick vi till ett diner i närheten för en all american breakfast. Eller kanske brunch, mycket mat var det i vilket fall. Vi köpte varsin fritatta av olika modell. Jag en Roman, Punger en Mexican och Tobbe Key West, vilket också var namnet på platsen. Key West Diner.

Wirtberg har alltså inte tagit sig hit från sin utflykt till Los Angeles än. Det har ju varit lite snö- och regnoväder under gårdagen, vilket försenade även mitt flyg från London något. Det förvärrade också vår lilla stadspromenad, med otroligt mycket modd att trampa runt i.

Men intrycken var många, så man stålsatte sig ganska fint. Kul att vandra runt med två gamla vänner på ny plats. Promenaden genom Central Park var både mysig och skoj. Tobbe hittade det mytomspunna Asshole Tree och var lyrisk i en timme efteråt. Amerikanska ekorrar är lite mer folkkära än svenska också, märkte jag. Pungers avtryckarfinger hamrade vilt på kameran.

Idag var det ju St. Patrick's Day, som många kanske vet. Parad längs hela femte avenyn innebar det. Och ingen kort sådan, vart vi än gick och hur lång tid vi än tog på oss så ljöd säckpiporna fortfarande i fjärran. Inte ens att vänta ut det hela med en lång fikapaus på Starbucks i Trump Tower hjälpte. Företag har gigantiska butiker här på Manhattan. Vi var bland annat inne på Apple Store. Såg en otroligt snygg canvasväska, skräddarsydd för min Macbook 13". Med stor sannolikhet följer ett exemplar med till Sverige. På Sony Store förundrades vi av olika hemmabiolösningar och HD-skärmarnas högupplösta mansbringor (från filmen 300).

På väg tillbaka köpte vi ett veckokort för tunnelbanan. Ett klantigt dubbelswipe av Tobbe gjorde emellertid att vi fick gå halva sträckan igen innan vi kunde använda tuben. Men det gjorde oss detsamma, för väl avstigna på 96th Street köpte vi två sexpack bruskies, chips och Crest Dual Action Whitening Cool Mint (Powerful Whitening + Whitening Protection) Fluoride Anticavity Toothpaste.
- Det kommer rengöra gaddarna likt kaustiksoda, om de inte ramlar ut före det, säger Punger.
Han tillägger att ju fler "actions" och "powers" desto bättre.

Iakttagandes den Vänner-liknande miljön utanför hotellrummets fönster så sänkte jag och Tobbe de första ölen. Fireescapen ser rostig ut, men är New Yorkiskt idyllisk. En sliten air conditioner i en vrå på rummet fick torka våra skor medan vi bärsade och uppdaterade Punger vad som hänt i svensk kultur och politik och våra liv det senaste året.
- The Ark vann melodifestivalen, var mitt första svar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att följa välskrivna reseskildringar!

Magnus sa...

Tackar! Ska försöka hålla det uppdaterat en gång om dagen också.

Ann sa...

shit, vad skoj ni verkar ha! jag har aldrig varit i NY men jag vill dit.

Marie sa...

hoppas det är lika grymt som det låter!! jättekul att läsa.

hahaha, de inledande citaten drar verkligen tankarna till Justins SNL-performance "Dick in a box"! :D
http://www.youtube.com/watch?v=1dmVU08zVpA

Magnus sa...

Det är helt klart skoj! Sorry att jag är seg i uppdaterandet i detta nu, men är även lite onykter. Det kommer!