6 mars 2007

I can do whatever yeah, sure I can!

Jag: En vecka känns perfekt, hur fan kan folk åka till New York bara på weekendresa? Man måste ju bli så sjukt förstörd av jetlag.
Emil: Du får väl styra upp det med en redig fylla.
- Nordvärmländsk globetrotting.

En sak slår aldrig fel när man kommer hem till Ekshärad för att "ta det lugnt". Så fort ryktet sprider sig att man är på hembesök, nykter och inställd på att lägga fötterna på soffbordet, börjar allehanda meddelanden droppa in på telefonen. Vill folk vara sociala? Bara ett fåtal gånger, fyra av fem personer gör istället anspråk på en som chaffis till fylletaxin.

Jag är inte svår att ha att göra med så sett, jag vet själv från min tid i norra Värmland hur svårt det blir att ta sig runt utan att slänga ut alldeles för mycket pengar. Därför slänger man snällt in CD-väskan i bilen, drar på stämningssättande musik och rullar ut på snöigt mörka landsvägar. Hade jag haft orken inne kunde jag ha åkt Värmland runt konstant från klockan 18 till 04. Riktigt så sugen var jag inte, så det blev några timmar mindre bakom ratten.

Men lite konstig och ofullständig känner man sig, när man ensam lämnar boningen på tidig kväll och kommer hem lika ensam på natten. Inte ens syskonen skulle med tillbaka, utan hoppade av för övernattning hos vänner. Har man då egentligen åstadkommit någonting, eller bara rullat runt bunden till sitt eget sällskap, på den där skogsinramade grusvägen, som till synes inte är längre än vad bilens strålkastare kan avslöja?

-----

Lördagsnattens bilmusik gick i nyanserna trallvänligt, laid back och sömnigt. Från Black Rebel Motorcycle Club till Bring Me the Fucking Riot... Man.

10 kommentarer:

Vera sa...

Hallå!! Är det sista veckan på VF nu? Sorgligt? Jag har sökt sommarjobb nu iaf. Hört nåt själv om det? Du kommer ju lätt få på VF, jag lovar! ;) Vi ses väl till helgen då? Kram kram

Magnus sa...

Sista veckan, yes. Kvällsgig på redigeringen och jobb med exjobbsreportaget.
Sökt sommarjobb i såväl Umeå (kört på bägge tidningarna) som i Karlstad och Dalarna. Även på kvällstidningar, fast det ser jag lite som en desperat nödlösning. P-O sa förut att det är hård konkurrens i sommar, men hade också beröm att komma med om jobbet jag gjort. Så just nu känns det som det kan gå either way.
Blir nog nattbuss upp mellan söndag och måndag, ska ha avskedsgalej på lördagen. Sen New York på fredagen, så det blir en intensiv besöksvecka. Cheers!

Punger sa...

Vår vecka i New York kommer äga som fan. Jag har spanat in ett hak där det är gratis (ful)vin till maten som inte ligger så långt från vårt näste. Där lägger vi säkert till en eller två gånger.

Magnus sa...

Punger---> Oh joy!

Vera sa...

Du har blivit UTMANAD! Läs min blogg för mer information. /Kram!

Ann sa...

varför spelar de ALLTID grease-medleyn och country roads på sämre klubbar?

Magnus sa...

Ann---> Ingen aning faktiskt. Det slår aldrig fel, däremot. Inte i norra Värmland i vilket fall.

Ann sa...

även här i Göteborg är det samma sak! och i will survive i en konstig version är populär. jag har bara upplevt det en gång, för nåt tag sen när jag var på valand. förhoppningsvis hamnar jag inte där igen.

Magnus sa...

Ann---> Brrr... Rysningar.

abk sa...

Gratulerar till löpet :)