11 januari 2007

The occasional acid flashback

Though to say we got much hope,
if I am lost it's only for a little while.
Band of Horses - Monsters

Praktiken är igång. Än så länge är det ganska lugna puckar. Jag skriver några smågrejer och kryssar genom lokalerna för att se hur saker och ting går till. Idag följde jag med min handledare på ett uppdrag till kultursidorna. Vi träffade en ung och jäkligt inspirerad keramiker strax utanför Arvika, som har stipendieutställning här i Karlstad imorrn.

På fredag tror jag min första riktiga artikel kommer upp om allt går rätt, själv kommer jag nog sitta ganska mycket med redigerarna under slutet av veckan för att få grepp om den delen. Största ångestmomentet i övrigt är väl att komma på en idé till exjobbet. Bortsett från det tidigare nämnda problemet att det är lite småjobbigt att trängas hemma hos Daniel och sova på golvet då, men det får jag som sagt stå ut med. Rätt som det är kan man nog växla runt lite. Eventuellt kan jag låna Tobbe eller Hannas lägenhet några dagar i samband med att de flyttar.

Småplocksnytt utöver praktiken:
  • Av en slumpvis filmdiskussion kom det härisist fram att Josef aldrig har sett The Big Lebowski. Det var jättekonstigt. Inte för att "alla i världen har väl sett den", utan det är snarare hur han kan ha undgått den i vår umgängeskrets. "Vad är det för film?", var hans kommentar. Om någon vecka kommer han med andra ord vara en ännu lyckligare människa än vad han redan är.
  • Sjätte säsongen av 24 har börjat. Eller ja, den börjar egentligen i USA på söndag, men första fyra avsnitten läckte ut på nätet häromdagen. Jag och Daniel satt bänkade och det ser lovande ut. De körde igång i ett stenhårt tempo, i samma tradition som förra säsongen.
  • The Shins har släppt sin tredje skiva, Wincing the Night Away. Trevligt. Lite mörkare jämfört med tidigare myspop dock, men det är inte bara av ondo.
  • Idag snöade det i Karlstad för första gången, vad jag kan minnas/har hört, sedan årsskiftet. Rejäla flingor, nästan snöbollar. Jag gissar på stora vattenpölar på väg till VF imorrn.

2 kommentarer:

mojoloj sa...

Wihi, snön ligger kvar än så länge!

Du är välkommen att låna någon av våra lägenheter när vi flyttar. Om du vill kan du säkert få låna Tobias redan nu (åtminstone nattetid), för han sover mest hos mig.

Ses!

Nemralis sa...

Det är ganska typiskt att det ska vara något sånär kyligt ute precis på första dagen man inte har bilen till jobbet. Någon hatar mig, I tell you. Lägenhets-, eller framför allt sänglån vore fint några gånger framöver. Kommer bli helt krumryggad av madrassen annars.