29 december 2006

Sockerchock!

90 procent är skräp och av resten så gjordes mer än hälften på 70-talet.
- Jag chattar polisfilmer.

Somnade inte förrän efter klockan fem inatt. Det börjar bli ganska tröttsamt att ligga vaken länge (eller ja, uppenbarligen inte "tröttsamt" som i "jag tror jag somnar"), men jag tror jag har insett nu vad boven i dramat är. Socker.

Det är somewhat två år sedan som jag senast köpte godis, sockersnacks eller choklad som var avsett till mig själv. Att sluta med det var mitt första steg mot ett sundare liv och bättre studentekonomi. Däremot slutade jag inte äta någon av delarna, utan tackade gärna ja om det bjöds. Nu är jag hemma över jul, en högtid med uteslutande energipackad föda. Dessutom äts det varannan timme och däremellan sticker folk till en chokladbit eller två i din hand. Överskottsenergi är ett för litet ord för att täcka upp situationen.

Nåväl, när på året ska man annars få njuta av att stoppa sin kropp likt en kalkon? Det är ju inte precis som om jag hade världens bästa dygnsrytm innan jag kom hem till Ekshärad.

5 kommentarer:

Vera sa...

Åh, tack så mycket! =) Det värmde. Ska ha klänningen på mig på nyårsafton då jag befinner mig i Göteborg. Åker imorgon. Vad hittar du på då? Kram kram!

Vera sa...

Haha, tar du dig inte ens ur den där hålan på nyår? =) Hoppas du får en riktigt roligt å bra nyårsafton iaf!! Kram kram.

Karin sa...

Mitt nyårslöfte är att inte äta godis på en månad. En Magnus utmaning-light, kan man kanske kalla det då. Återstår och se om jag kommer klara skivan. Gott nytt år!

åsa sa...

jolahopp, jag har äntligen lyckats lista ut hur man får åäö på icke-svenska skrivbord. Mycket nöjd med mig själv =)


Annars trivs jag väl sådär på praaktiken får man säga....tanten som skulle vara min handledare (och väl egentligen är det) är inte här så mycket...så istället får jag dras med stationschefen som är en grinolle och surgubbe som muttrar mycket och tycker att allt är ganska dåligt och vägrar berätta hur det kunde bli bättre. Sen finns det mycket löst folk som hänger här, de flesta snälla. Min favorit är Dave, vår ingenjör som kommer in när han känner för det och fixar det han käner för att fixa....han är 50 bast, konsekvent klädd i batik och har hår och skägg ner till rumpan (respektive naveln). Han är rolig. Men rolig är inte Chris, en tjock jultomte-look alike som ser ut att gå på knark och låter som att han har två stora potatisar i munnen när han pratar. Han frågar vad jag heter varje gång han ser mig, och sen skrattar han så han dreglar i skägget och säger -ja, just ja Elsa!

Ser fram emot att höra hur ni andra får det på praktiken...
gott nytt år!

Nemralis sa...

Åsa---> Haha! Färgstark arbetsplats iaf. Hoppas man lyckas pricka dig på msn:en framöver så kan jag berätta om min praktik!

Karin---> Klarar man en månad klarar man ett år. Det är ju den första tiden som är jobbigast... :) Ska bli spännande att höra hur det går.