5 december 2006

80-tal! Nostalgi! He-Man!

Är bara tvungen att dela med mig av det här. En av de mest sönderspelade VHS:erna i familjen Bergströms stuga under början av 90-talet, torde var den innehållande filmen The Secret of the Sword. Det är den tecknade långfilmen om He-Man, som även fungerade som pilotavsnitt till spin-off-serien om hans syster She-Ra (märk genustänket i deras namn). Att den sågs flitigt beror väl främst på tre löjligt grabbiga pojkar, knappt fyllda tio.

Tankade för något år sedan ner filmen när jag, otroligt nog, hittade den på en DC-hub. Märkte snabbt att att jag av filmen i sig inte kunde nå nostalginivån jag var ute efter. Anledningen är att familjen Bergströms gamla kassettkopia av filmen var den tyskdubbade.

Men. Introduktionslåten är fortfarande den samma. Och hur löjligt pudelrockig, högtravande svulstig eller motbjudande kitchig den än är, så framhäver den en alltid lika nostalgisk gåshud över hela min kropp och ger mig behagligt kalla kårar längs ryggraden. Jag förväntar mig inte att ni ska förstå. Se bara filmintrot.

2 kommentarer:

Izaiaztomas sa...

Fan Magnus! nu är klockan 01:44 och jag sitter och läser din blogg. Bra shit! - hälsa att jag blir lite sen till skolan imorgon.

Nemralis sa...

Fan Tomas! nu är klockan 01:47 och jag sitter och läser din kommentar. Bra shit! - alltid roligare när folk kommenterar. hälsa att du är bra.