5 augusti 2005

Ack Värmeland

Jag drömde att jag sög av en tjej inatt, men det kändes liksom inte konstigt eller dumt på något vis!
- Josef Saffady ger oss en hint om vad som försiggår i hans huvud.

Igår kväll, jag tror det var någon gång efter elvatiden, kom jag tillbaka hem från den korta utflykten till Umeå. Det var skönt att få se boendet där man kommer tillbringa sina kommande två år, men samtidigt tryckte våndan och vemodet på extra hårt att jag faktiskt snart är långt borta från allt och alla jag känner. Dessutom så träffade jag aldrig någon av mina korridorskamrater under de dagarna jag var uppe nu, så det känns även lite nervöst, men även spännande såklart, att få se vad de är för slags personer. Så länge jag bor med trevligt folk så tror jag att jag kan klara av korridorsboendet hur bra som helst.

Imorgon är det Pungers årliga kräftskiva. En riktigt stor tillställning tycks det bli iår dessutom, vilket gör det hela extra roligt. Ska dock jobba mellan 8 och 14, så jag får hoppas att jag inte blir för trött och slapp framåt de sena timmarna. För att dömma av tidigare år så kommer det bli sent. Mycket sent. Det var tal på att de skulle försöka få så många som möjligt att tälta kvar på Pungers bakgård, så jag antar att jag blir en av de som gör så.
Kräftskivan är som sagt troligtvis det sista, stora i festväg som jag genomför med min närmsta kompiskrets före vi börjar dela upp oss över hela Sverige. Karlstad, Norrköping, Göteborg, Umeå, ja verkligen överallt kommer vi vara sen. Och med det där konstiga internetabonnemanget som jag kommer ha i Umeå, med datapott på bara 12GB i månaden, kommer jag ju nästan vara så rädd för att surfa bort alla data att jag kommer ha hur dålig kontakt med dem som helst. Usch, jag är verkligen orolig inför fortsättningen just nu. Jag känner på mig att saker och ting kommer kännas bättre så fort jag nått upp till Umeå, men just nu är det enda jag kan tänka på att jag kommer vara borta från min hemort längre än jag någonsin varit förut. Känner mig nästan barnslig som oroar mig för hemlängtan innan jag ens rest iväg.

Nej, nu blir det dags att beställa den där tågbiljetten upp till Umeå. Annars blir det slutsålt och så måste jag ta den dryga Kustbussen upp ifrån Sundsvall igen, precis som när jag skulle skriva inskrivningsprovet. Fem timmar av mitt liv som jag aldrig kommer glömma. Att de visade skitfilmerna Thunderbirds och Vegas Vacation under den resan gjorde ju inte heller saken mycket bättre.

3 kommentarer:

linda sa...

tja. jo , det blir absolut skönare när man fått dit sina egna grejjer. Innan dess känns det inte som om att man faktiskt bor där under terminerna (o inte bara tillfälligt i 2 år till). Jag är faktiskt ditflyttad :P Kommer från Sthlm, flyttade upp förra året. Förresten så ska jag nog ta den "dryga kustbussen" upp. Finns inte en möjlighet att jag får ta flyget med all min packning. När flyttar du upp? Jag ska försöka åka den 18:e eller så. Näe måste sova nu.. kom just hem från Halmstad. Du får läsa om min helg imorrn (blandade känslor) men nu måste jag sova. Natti

mojoloj sa...

Maggnos vännen.. Jag förstår din vånda inför flytten - jag har ju alldeles nyss flyttat från nästan-Ume till Karlstad. I know how you feel! Men jag känner på mig att Ume är minst lika trevligt som Karlstad, och då kommer det ju bara gå finfint! Passa på att njuta av filmfestivalen i höst.. Och när vi åker till våra hemstäder kan vi mötas i Stockholm (eller kanske Sundsvall?) för att göra resan lite mindre seeeg. Ses väl i Karlstad innan du åker upp?

linda sa...

Jo, det går nog. Har dock aldrig åkt tåget upp dit.. Känns nästan säkrare o åka bussen då jag åkt den tidigare :) Lite feg av mig :P Jag längtar faktiskt tillbaka till ume, dock kommer det bli hur mkt som helst att göra med nollningen o sånt. Jag och en tjej i min klass tar hand om allt. Ska nog dessutom ta över ordförandeskapet i vår program förening, så då blir det ännu mer ansvar. Men men det löser sig alltid, är väl mest nervös över det.