31 oktober 2010

Double trouble

Ett av mina största nöjen på senare tid är att nyttja mina mer manuella kameror för experiment med multipla exponeringar. För tillfället blir det främst dubbelexponeringar, eftersom jag ännu försöker lista ut hur jag på bästa sätt kan få tre eller fler motiv på samma bild, utan att vattna ur bildrutan totalt.
Den senaste rullen från min Lomo Smena 8M lämnade mig lite besviken. Delvis på grund av de oväntat svaga färgerna som Fuji Superia-rullen gav denna gång, men besvikelsen berodde nog mest på att jag inte på långa vägar använde den lika flitigt i Berlin som vid besöket i påsk. Istället var det just dubbelexponeringen i detta inlägg som blev min personliga favorit. Fonden är en offentlig gatumålning här i Hagfors och porträttet på Fredrik togs senare samma dag i Mariebergsskogen i Karlstad.
Fler experiment av den här sorten lär följa, har troligtvis redan något på g med min Zeiss Ikon Nettar som just nu sportar en Kodak-dia för framtida vändframkallning.

2 kommentarer:

Fallqvist sa...

När du kör lomo ska du inte tänka så mycket! Bara kör!

För länge sedan lät jag en rulle gå genom tre olika kameraformat, en 6x9cm bälgkamera, en fyrlins-kamera i plast och en Lomo L-CA. Rörigt men ganska spännande blev resultatet:

http://www.flickr.com/photos/obskyra/tags/trippleexposure/

Magnus sa...

Jag känner ett behov att sätta ramar för mig själv innan jag går apeshit crazy med experimenten, men visst planerar jag att röja lite mer hjärnlöst ibland också!