8 juli 2010

"They think it's all over!"

Stiltje i bloggen. Min VM-koma intensifierades rejält de gångna veckorna, då det tyska landslaget kämpade sig fram genom slutspelet på ett extraordinärt sätt (4-1 mot England, 4-0 mot Argentina). De som är någorlunda sportintresserade har nog snappat upp att de igår förlorade semifinalen med uddamålet (den tredje raka 1-0-segern för Spanien i finalspelet, vilket inte helt omöjligt även kan bli slutresultatet i finalen mot Holland). Fans och spelare var förkrossade, eftersom de såg potentialen hos det ofattbart unga laget att gå hela vägen.
Själv är jag fortfarande upprymd av tyskarnas spel och längtar redan till kommande EM- och VM-turneringar, för landets fotbolls- och talangtillväxt är närmast overklig i nuläget. Många av de stora talangerna från detta mästerskap (Özil, Müller, Badstuber, Kroos m.fl.) är dessutom fortfarande så unga att de kan delta i nästa U21-EM, vilket än en gång är helt ofattbart.
Jag tackar redan nu för uppvisningen i Sydafrika och håller tummarna för en bronspeng på lördag. Kanske även att Klose får sätta ett (eller t.o.m. två) mål mot Uruguay och såmed tangera (eller gå om) Ronaldo (f.d. landslagsspelaren för Brasilien, vill säga) som den meste målskytten i VM-historien.

Inga kommentarer: