23 augusti 2009

Bra saker vecka 34:

  • Khoma. Efter en tids tystnad snubblade jag över ett väldigt trevligt meddelande på bandets MySpace-sida. De har jobbat på nytt material under sommaren och ett nytt album är att vänta tidigt under 2010! Ännu en anledning att återbesöka deras suveräna, andra platta - The Second Wave.
  • Mew. Deras nya platta bär det jobbigt långa namnet No more stories Are told today I'm Sorry They washed away No more stories The world is grey I'm tired Let's wash away, men tycks på de flesta ställena förkortas till No More Stories.... Ännu en skiva som gjord att växa med en under en längre tid. Andraspåret Introducing Palace Players känns hur som helst redan nu som en personlig favorit från det här året.
  • Il buono, il brutto, il cattivo. Äntligen tog jag mig tid att se om Den gode, den onde, den fule (säkert för första gången sedan jag var i tioårsåldern) och såmed avsluta Sergio Leones så kallade Dollartrilogi. Tillsammans med Akira Kurosawa är han en av den gamla skolans verkligt mästerliga regissörer när det gäller teknik och scenuppbyggnad. Särskilt de upprepade närbilderna på karaktärernas ansikten bygger upp en lysande stämning.
  • Bröllop. Det är ändå något visst med vigslar, särskilt bland så roliga människor och när man får återträffa gamla bekanta. Grattis igen, herr och fru Jonsén!

Inga kommentarer: