17 augusti 2009

Bra saker vecka 33:

  • Boy A. Ännu en finfin, verklighetstrogen film att förundras över. Och få ångest till. Lite på samma vis som den svenska De ofrivilliga. Berättelsen handlar framför allt om att få andra chanser i livet, men också om att försöka komma ikapp förlorad tid. Väldigt bra skådespelare håller det hela på realistisk nivå. Det är sällan man sympatiserar så starkt med en egentlig brottsling.
  • True Blood. Jag var ingen stor fantast av Twilight, därför tog det mig nog extra länge att hoppa på det här HBO-tåget. Men sedan kunde jag med glädje konstatera att serien tar ut svängarna på precis det vis jag saknade i Twilight. Becksvart humor och brutal död bakom varje hörn gör att man aldrig kan vara säker på vem av karaktärerna som får leva vidare ett avsnitt till. Passande skådisar och miljöer, plus ett otroligt svängigt soundtrack, gör upplevelsen total. Kul att få upptäcka en bra serie när det redan finns en drös avsnitt att följa upp, dessutom!
  • Epson Perfection V500 Photo. Äntligen har jag införskaffat en redig flatbäddsscanner, som dessutom kan direktscanna fotonegativ och diabilder! Lite svårhanterligt än, eftersom den kan läsa in sjukt höga upplösningar. De första resultaten ser ni i det tidigare inläggen, men kommer även finnas i min photostream framöver!

Inga kommentarer: