19 juli 2009

Bra saker vecka 29:

  • Entourage. Serietorkan under sommaren har vissa undantag. Att få återse gänget är som att träffa gamla vänner på nytt! Även om säsongens första avsnitt mestadels kändes som en transportsträcka in i nya plotlines.
  • Berlin. På fredag kväll återvände jag till trakterna av min "andra hemstad", bara att vara i omgivningen är balsam för själen. Till denna punkt kan inkluderas många saker som kommer på köpet i paketet; currywurst, berlinsk döner kebab med rödkål och örtdressing, den fascinerande och betagande kontrasten mellan gammal tradition och högteknologisk utveckling, verkligt goda maltdrycker till rycka-på-ögonbrynen-priser (trots att det var ännu billigare, nästan farligt billigt, till D-marktider) och så vidare. Lite mer än en vecka kvar nu, sedan hälsar jag på min andra morbror utanför Bremen på hemvägen.
  • Body Worlds. Tidigare idag besökte vi en av de omtalade och kontroversiella utställningarna, på tidigare Postbahnhof. En underlig blandning av kittlande biologilektion och äckelspännande närkontakt med autentiska människokroppar som styckats, snittats och placerats för allmänhetens blickar. En relativt dyr historia jämfört med andra muséer, men klart värt titten.

Inga kommentarer: