12 juli 2009

Bra saker vecka 28:

  • Stockholm. Känner en väldigt stark hatkärlek inför denna vårt lands huvudstad, men efter den senaste veckans vistelse så har min uppfattning av staden förbättrats. Åtminstone något. Dessutom får man kanske försöka göra sig bekväm med tanken att eventuellt flytta dit i framtiden, med tanke på jobbutbudet. Eller åtminstone vara beredd på det.
  • Fyra till priset av tre. Ett uppenbart försäljningstrick, men kunde inte motstå pocketerbjudandet på den gigantiska AkademibokhandelnMäster Samuelsgatan. Särskilt som det, till skillnad från exempelvis Pocket Shop, även gäller de engelskspråkiga böckerna. Fynden blev Fahrenheit 451 av Ray Bradbury (vilken en dystopfrossare som jag av okänd anledning fortfarande inte läst i sin helhet), Rendezvous with Rama av Arthur C. Clarke (som på köpet har ett sinnessjukt snyggt bokomslag), The Gum Thief av Douglas Coupland samt Pulitzer-vinnaren The Brief Wondrous Life of Oscar Wao av Junot Díaz, som på förhand verkar vara right up my alley!
  • Seu Jorge. Kom i veckan att tänka på hans fantastiska David Bowie-tolkningar som spelades in för filmen The Life Aquatic with Steve Zissou. Alltsedan så har de och hans övriga diskografi fått rulla Spotify.

Inga kommentarer: