5 maj 2009

Part of the Blogosphere

Karlstad och musik. Jag tänker hårdrock. Riktigt, riktigt hård rock. Metal, ofta så hård så musikens mening försvinner bakom en vägg av skrål, uppklädd i JC-jeans. Det tänker jag på.
Ett antal gånger har musik från länshuvudstaden utmanat min trångsynta fördomsprofil. Senast är Part of the Band. En trio som förutom att leverera spännande electromelodier även gör välavvägda skildringar av hemorten och musiken (gärna i kombination) genom sina texter.
Tacksamt okonventionellt. Och som texten till Dig, Karlstad, Dig! beskriver så kan det vara precis vad staden behöver; Create a scene for the music we make, there's nowhere to be underground.

Bandet har, som devisen avslöjar, inte haft några livespelningar än, men är för tillfället med och tävlar om uppträdanden såväl på Nöjesfabriken (se även bilden nedan) som Arvikafestivalen (omröstning endast för medlemmar på MySpace). Ett ypperligt tillfälle att pusha för en mer frigjord musikscen. För att citera allehanda boybands på gamla Voxpop: Ring och rosta!

2 kommentarer:

Fallqvist sa...

Haha, själv sitter jag i detta nu och hyllar den osympatiska hathårdrocken från Karlstad. Som jag just skrev på bloggen; band som Damien gör det roligt att köpa skivor igen!

Magnus sa...

Man måste ju älska vinylplattans förnyade status, så varför inte? All hårdrock är dessutom inte av ondo, långt ifrån. Men det har blivit mer förutsägbart på senare år.