28 maj 2009

Minolta XG-1 - Första rullen

Bara någon vecka efter att jag återupptagit det analoga fotograferandet så kom jag, som tidigare nämnt, över en finfin Minolta XG-1 genom min vän och fritidsledaren på Kyrkhedens skola, Stefan Åhl. Här är ett urval av vad den första rullen resulterade i! Rullen var en ny (d.v.s. ej utgången) Kodak Tmax 400. Bilderna är inte efterredigerade, bara scannade, beskurna och förminskade för att passa webben.
Både i denna och i den andra rullen har jag tyvärr råkat ut för någon slags vita streck som ligger över vissa bilder. Eftersom de alltid dyker upp på samma ställen i bilderna så har jag funderat på om de råkat ut för någonting antingen i kameran eller framkallningsprocessen. Någon som vet vad det kan bero på? Ska undersöka om kamerahuset och slutaren är helt täta nästa gång jag byter rulle.

3 kommentarer:

Fallqvist sa...

Ser ut som ljusläckage, och eftersom det ligger på samma ställe i alla bildrutor så är det i kameran och inte i framkallningsprocessen. Kolla så bakstycket sluter tätt. Men vem säger att ljusläckage alltid är av ondo? Stoppa i en färgfilm och se vad det blir för färgstick!

Fallqvist sa...

Sköna bilder, för övrigt! Gillar ungen med det spretiga håret!

Magnus sa...

Misstänkte precis att det är bakstycket som ger lite vika. Antingen det eller så öppnar sig slutaren liiitegrann när man håller avtryckaren utan att ha rullat fram filmen till ny ruta. Ska testa att sätta dit en tejpbit där jag misstänker läckan, få se om det ger nån skillnad efter framkallning.