29 april 2009

Bra saker vecka 18:

  • Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. Mer än en handfull gamla klassiker står ännu olästa i min bokhylla, vilket jag generellt och inte helt obefogat skyller på tidsbrist och kurslitteraturströtta ögon. Hur Söderbergs hjärtebristande drama gått mig förbi är emellertid en ganska stor gåta, eftersom den både refererar flitigt till Värmland (framför allt Karlstad och de norra delarna) och utspelar sig i journalistisk miljö. Ett klart mervärde för en redan intagande berättelse.
  • Drottninglandet av Elin Berge. Min VFU-handledare och vän från förr tog med sig denna vackra fotobok till skolan i undervisningssyfte. Självklart passade jag själv på att bläddra i materialet. Elin Berge har följt inflyttade, thailändska kvinnor och deras liv i de norrländska provinserna. Färgstarkt och med träffsäker musik av Frida Hyvönen som ackompanjemang!
  • Boktipset.se. Efter flera år av snack så har personerna bakom filmtipset.se äntligen lanserat sin litterära motsvarighet. Gissningsvis på grund av påtryckningarna som konkurrenten bok.nu skapade. Nu är frågan vilken av de båda man ska ägna sin uppmärksamhet? Bok.nu är snyggast, men boktipset.se har störst bibliotek och flest funktioner. Testperioden pågår.
  • Pecannötter! Piffar upp vilken yoghurtdessert som helst. En strimma flytande honung förhöjer deras smak rejält.
  • Luftfuktighet. Säga vad man vill om önskan efter brännande sol och tryckande värme, men det var inte förrän vårens första regnskur hade lagt sig som alla sommarsporrande dofter uppenbarade sig. Blöt asfalt till exempel. Underbart.

2 kommentarer:

David sa...

Den allvarsamma leken är ball. Boktips och sådant, nja. Då en ball person vet att den är ball, då behöver den över huvud taget inga tips. Till dess, ta det försiktigt med tipsen.

Magnus sa...

Förstått. Jag skall söka konstateranden, icke tips.