9 april 2009

Bra saker vecka 15:

  • Disney-kortisar på YouTube. Antingen har Disney inte upptäckt det än eller så bryr de sig inte. Hur som helst finns en hel drös av de gamla sjuminutrarna att beskåda på siten, en möjlighet att både återuppleva barndomen och kolla in kortfilmerna man missade som småtting! Det mesta med Kalle, Långben eller björnen Humphrey är klart sevärt. Intressant också att analysera sensmoralen och värderingarna som förmedlas i de äldsta rullarna.
  • Yeah Yeah Yeahs. Senaste skivan är här och den håller helt klart måttet! Kolla upp It's BlitzSpotify, om ni inte gjort det redan.
  • SM-guld. Hockey är i grunden en ganska underlig sport. Jag har egentligen svårt för ett spelsystem där regelbrott och bestraffning är en så viktig nyckel för resultatet. Visst är det en fysisk sport, men känslan av amfiteater när vuxna män pucklar på varandra till publikens förtjusning är motbjudande vid tillfällen. Ändå satt jag själv och svettades genom hela finalserien och trampade oroligt i fötterna i de sista intensiva matcherna. När Färjestad till slut tog hem guldet till Karlstad så kändes allt jävligt rätt! Och Jörgen Jönsson sen, vilken framgångssaga hans karriär utgjort. Underbart att få sätta dit en puck i sin sista match någonsin.
  • Påsk. Säga vad man vill om kristna högtider och konsumtionspaniken som uppstår (det sägs att godisförsäljningen i Sverige är åtta gånger större denna helg än under övriga året), men när plugg och praktik tynger axlarna allt mer så är det skönt med ett redigt andningsbrejk. Även om jag kommer tillbringa större delen av veckan med att skriva hemtenta och planera lektioner.

1 kommentar:

David sa...

Jag vill ge igenom hela Parker Lewis-serien igen, men den verkar inte finnas upplagd. Tråkigt.