28 januari 2009

Who watches the coffee table?

Fresh from the postlåda (eller rättare sagt the ICA Indianen, eftersom paketet var för jävla stort) ger jag er min nya ögonsten i bokhyllan - Absolute Watchmen. Har länge hökat efter ett exemplar, men eftersom de billigaste har gått för åtminstone åtta stycken von LinnéeBay och Tradera så hade jag redan skippat tanken. Sedan började Amazon, av någon anledning, sälja utgåvan för inte ens en femhundring och jag skyndade att beställa.
Tillsammans med min investering från för någon vecka sedan, det mäktiga kompendiet Watching the Watchmen av serieromanens illustratör Dave Gibbons. Boken är en slags "bakom kulisserna", som bland annat berättar om hans samarbete med Alan Moore och den väldigt detaljerade bildkompositionen som genomsyrar hela berättelsen (och som redan fanns med i manusstadiet).
Dags för en djupt ingående läsning och uppladdning inför filmen! Dessutom behöver jag nog låna ut tegelstenen till min flickvän, som säkert undrar vad hela Watchmen-fuzzen is all about.

----------

Appropå filmen så läste jag väldigt lovande information på Wikipedia (vars källor man naturligtvis bör ställa sig skeptisk till) om att Extended Cut-versionen på dvd/blu-ray kommer vara nästan fyra timmar lång, för att få med allt det som regissören Snyder anser väsentligt för storyn. I samband med biopremiären släpps uppenbarligen en animerad film på dvd, som återger sidostoryn om The Black Freighter och den förlängda versionen sägs bland annat binda ihop berättelserna i liknande stuk som serieromanen.

8 kommentarer:

Den Lekande Människan sa...

Mmmmmm... Absolute Watchmen... It's a must-have...

Vera sa...

Du är en smart man, herr Bergström. ;) Närmare sanningen än vad du tror. Men jag berättar mer när jag vet mer. Är så vidskeplig av mig. Hoppas allt är bra! Kram

Therése Olsson sa...

Svar: Det är taget med Holga med blixten på och i studio med grå bakgrund... Holga är spännande ibland :)

Therése Olsson sa...

Svar: Vi skickade efter dem från Holland och det kostade typ 500, minns dock inte adressen. Jag blir inte i Ekshärad efter skolan heller =P

Therése Olsson sa...

Svar: Ok, Nej jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra. Tänkte prova söka vidare in till några fotoskolor eller så reser jag någonstans ett bra tag och fotograferar...

Lyxunge sa...

Magnus:
Absolute Watchmen finns ju på Adlibris... eller var det inte den du hade svårt att hitta? Är den värd sina 500:- om man har den vanliga versionen?

Magnus sa...

Ja, jag funderar på om de kanske tryckt upp fler exemplar eller nåt när den både blivit mer lättillgänglig och billigare.
Såpass mycket som jag troligtvis kommer bläddra i den så är den klart värd 500 spänn. Dels är formatet kanske 1,5 gånger större än den vanliga, vilket är tacksamt för de mer detaljerade bilderna. Den ligger dessutom i ett stabilt skyddshölje och själva boken är tryckt i arkivbeständigt bläck och bunden med biblioteksbindning. Några av de andra utgåvorna är kända för att rasa isär efter en tids användande (framför allt den svenska hårdpärmsöversättningen som trycktes 1990).

Magnus sa...

Tips: Kolla bilderna på Amazon.com som kunder skickat in på sina exemplar, eller bildgoogla "Absolute Watchmen". Förutom att den är väldigt funktionell så är den otroligt snygg.