7 december 2008

Time ain't ett jävla skit on my side

Under den senaste tiden i mitt liv har jag:
  1. Pluggat i fyra år på två olika universitet.
  2. Flyttat till en europeisk huvudstad, utan jobb och med knappt tre svenska tusenlappar på fickan.
  3. Arbetat heltid+ som språklärare, vilket bland annat innefattar ansvar för över 100 högstadieelever och 90 betyg (varav hälften slutbetyg för grundskolan), utöver den krävande och vid tillfällen smått förnedrande sociala uppgiften det innebär att dagligen och upprepade gånger ställa sig mitt framför en större grupp tonåringar.
Ändå har jag aldrig haft en sån förbannad stresshuvudvärk som nu.

6 kommentarer:

Maria Eriksson sa...

De senaste 5 åren har jag pluggat ihop 250 högskolepoäng samt kläckt (snart) två barn. Jag har dock inte ont i huvudet, så jag antar att det inte var så relevant ändå.

Magnus sa...

Är det gamla eller nya poängsystemet? Båda är anmärkningsvärda, men är det enligt gamla räknandet så har du verkligen pluggat i överkant! Jag har snart 4,5 år skola bakom mig och (förhoppningsvis) 270hp. Och då menar jag inte health points.
Tur att jag inte har samma ansvar för andra människors liv samtidigt, för jäklar vad det skulle gå åt helvete!

Maria Eriksson sa...

Det är det nya systemet :-) Har inte läst många extrakurser men det blir lite fler nu de sista 2 åren. Tänkte ge mig på lite specialpedagogik tillsammans med svenskan och engelskan. Sticka ut med nåt iaf när det ska sökas jobb.
Haha, det är inte lätt alla gånger, ne :-P

Vera sa...

Ja, imorgon sover jag gärna för inatt blev det lite av den varan. Å sen tänkte jag åka hem till min familj och baka lussebullar i veckan, men efter det får som det som sagt gärna regna in lite timmar. Annars lär det bli skralt i januari. Hur går det för dig med allt jobb och plugg?

Vera sa...

Jajjemän, det är den härliga semesterersättningen som drar upp det! 11 000 bara den, åh det är ju helt underbart! :)
Det som står på ditt lönebesked stämmer sannerligen. Larsa på ekonomin brukar ha stenkoll. Får man fråga vad du fick? ;)
Allt är fina fisken annars. Jobbar kanske lite för mycket för att vara juletider. Hur har du det med all stress? Hoppas det har lugnat ner sig för dig.
Jag är allid pepp på galej vettu så det är bara du hör av dig när du pallrar dig ner till stan. Jag har ju inte ditt nummer längre sen min gamla mobil pajade. Men du har mitt va? Kram kram!

Anonym sa...

alltid är det nån som spelar barnkortet i sådana här sammanhang. magnus, det är bara att kapitulera...
spelar ingen roll om du bor i skokartong på landsvägen och läser 500p/termin :)...

/jens