3 september 2007

Pretty sirens don't go flat, it's not supposed to happen like that

Något av ödets ironi. Färskt landad på tysk mark och inhoppad i morbrorns bil så spelar radion den där Thin Lizzy-låten. Och visst är pojken tillbaka i stan minsann, för första gången på nästan två och ett halvt år.

Första helgen har varit händelserik. Redan första dagen fick jag göra en arbetsinsats på Jörgs monteringsfirma, efter missuppfattningar i deras schemaläggning. Släpade och installerade möbler på Berlins centrum för judisk kultur, som genomgår en helrenovering. Fick en sneakpeek av presskonfan och träffa lite av ansvariga folket. Schysst ställe. Och till mellanmål min första currywurst på länge.

Återbesöket här i Tyskland har överhuvudtaget börjat utveckla sig till en regelrätt köttorgie. No sexual pun intended. Den lilla vegetarianen i mig gråter blod om kvällarna, men fan vad värt det varit hittills.
Direkt efter landning käkade vi jugoslavisk grilltallrik på min morbrors favoritställe Zagreb Grill i stadsdelen Tegel. Fyra sorters kött, ris och den ökända, rödkryddade löken. Brukar inte ha problem med starka maträtter vanligtvis, men den där löken kan troligtvis bota cancer.
I fredags var vi och åt på italienska Piaza i Kladow, sydvästra Berlin. Den bästa cordon blue jag någonsin smakat, mark my word.

Lördagen var utgång galore i stadens hjärta. Först två Erdinger "hemma", sen några öl på absintbaren Druide och som avslutning 030-PartyKulturbrauerei, som bäst kan beskrivas som ett festivalområde av inomhusklubbar och -konserter. Banden höll standard över medel och dansgolven bar upp en toppenstämning. Tio euro inträde för hela baletten och kom undan med en suverän utekväll för knappt trehundra svenska riksdaler totalt. Utan bjudningar, förfester eller annat. Underbart att vara tillbaka.

Nästa morgon tog jag tunnelbanan ut till Waidmannslust, där morbror plus familj mötte upp och bjöd på "stans bästa grillkött" hos restaurangen Stampedo. Fylld rumpsteak för min del och jag kunde i stridens hetta inte motsäga deras påstående, även om gott kött varit den röda tråden hela helgen. Ironiskt, med tanke på den stora snackisnyheten som rullar på samtliga radiostationer i staden just nu.

När jag kommer tillbaka till Sverige kommer jag behöva en Pungersk kur. Tills dess har jag nog ätit djur för flera år framöver. Carniwhore.

Imorgon ska jag ut på en allena tolvtimmarsvandring genom stan. Shoppa, checka och minnas. Kanske kolla in IFA-mässan.

2 kommentarer:

Mattias sa...

Ja, kanske har du tid (och jag) så du kommer förbi en natt eller två. Helg är att föredra. Så kan du få dig en liten weekend av kikärtor och annat veggokäk.

Anonym sa...

Det låter fantastiskt! Jag läser och avundas och förvånas över att Berlin kan vara annat än knepig undergroundkultur eller knark :P
//Rebecca
(http://sunday-coffee.livejournal.com)