6 juni 2007

Så hedrar man en stor vissångares bortgång:

Till att börja med vill jag säga: Povel Ramel, vila i frid. Självklart tråkigt, även om du åstadkommit mycket och din död kom i respektabel ålder.

Svenska medier verkade emellertid hetsa fram sina hedringsformuleringar. Sveriges Radio exempelvis. Satt i bilen på väg upp till Ekshärad, kvart i fem spelade Ekot upp en gammal intervju med skalden och sen kommer avan:
"Det sa alltså Povel Ramel, som dog i sitt hem igår."
Tempus är rätt, men formuleringen lite luddig. Utan ett förtydligande känns det som att han antingen intervjuades vid dödstillfället eller rent utav post mortem.

Ännu värre var det på DN.se. När jag kickade igång datorn imorse berättade RSS-läsarn om nyheten. I ingressen kunde man så läsa:
"Den folkkära artisten somnade in i hemmet på tisdagen tillsammans med sin familj."
En bisarr, men på makabert vis väldigt rolig felsyftning. Behövdes nog inte ens en Grünbaum för att upptäcka misstaget. Knappt en timme senare var det såklart korrigerat.

2 kommentarer:

Vera sa...

Jag har Lotta Lewall som handledare. Vem hade du? Martin är ju för gullig å Kent diggar jag också. Ja, alla är ju helt underbara!! Är du kvar i Karlstad lr vart håller du hus? Kram!

Vera sa...

Yes, det är två veckors praktik jag har på VF, så det är bara one to go nu. Läser du mina alster som jag länkar till? ;) Hoppas att de kommer ringa in mig i sommar. Det vore jätteroligt! då blir vi som sagt kollergor på håll ändå... Så du var på Koriander i lördags alltså? Jag har helt missat det stället. Det blir väl så när man är borta från Karlstad för länge, man håller inte riktigt koll på nya grejer. Det är rätt knepigt att komma hem å upptäcka att affärer stängt å flyttat å det byggs om överallt å inget låg där det brukade. Har iaf hört lovord om detta Koriander så det kanske får bli en sväng dit nästa helg istället. Har förfest på fredag igen, så du kan ju komma förbi då om du kan/vill/orkar. Det är för härligt att bo centralt med gångavstånd överallt igen. Är du i Karlstad framöver nu lr? Kram kram