13 mars 2007

Halv miljon i studieskulder, arbetslös men jämt på någon krog

Metro - detta McDonald's bland dagstidningar.
- C.J.

Första dygnet i Umeå. Kändes lite underligt att komma tillbaka, har ju varit borta nästan lika länge som ett helt sommaruppehåll. Mitt sätt att leva de senaste månaderna har litegrann förstört känslan av "hemma" för mig, på något håll i Sverige egentligen. Det som istället triggade mig var när jag gick till universitetet tidigare idag. Känslan av snömodden under fötterna, dofterna i skolans korridorer, smaken av kaffet på Humfiket. Minnena kraschlandade genom huvudet på mig. Då kunde jag le för en stund.

Har börjat återse klasskamrater nu också. Fikade med Laggan igår och idag träffade jag Tomas, Karin och Erik på skolan. Nästan alla ansikten från ettan, tror jag också. Försöker släntra förbi Hannes och Terner innan fredag, vet inte riktigt vilka mer som är i stan för tillfället.

Fredag, ja. New York fucking City. Det är en så stor och kul grej att jag inte riktigt fattat det än, tror jag. Ska bli underbart att hänga med Wirtberg, Tobbe och PungerÄpplet (inte Umeåkrogen, då). Trion från förr, några av min ungdoms bästa vänner. Har inte ens funderat på några särskilda delmål med resan, bara att få rumla runt med dem och för en vecka prata om/tänka på annat än arbete och skola känns redan skönt.

Eller jo, nån hög höjd vill jag upp på. Empire State eller liknande. Få se staden från ovan och ta några fina bilder.

Verkar även bli minicomeback för mig på studentradion ikväll, ska bli jäkligt roligt. Få snacka lite i etern och spela musik, det är en av sakerna jag saknat i veckornas tidningsarbete.

5 kommentarer:

Vera sa...

Kul att ha dig tillbaka i stan! Du följer väl med på på hejdå-fest för oss ettor imorn hos Moa? Kram kram!

marie b sa...

Fy satan så kul ni kommer få! Hälsa NY och alla jag känner :)

Trevlig resa!

Åsa sa...

Nu saknar jag också Ume..nästan. Ha så kul i NY, missa inte Empire, det är så värt att åka upp. Jag far till Guatemala i morgon, jävulskt taggad, har aldrig varit så långt söderut förrut. Hälsa klasskompisr och annat löst folk!

Magnus sa...

Vera---> Inte hört ett dugg om, får se om det blir så!

Marie B---> Ska bli riktigt jävla roligt. Ska hälsa för glatta livet!

Åsa---> Kul! Hoppas ni får lika skoj på er resa då! Laddar som fan inför fredag nu.

punger sa...

Det spelar inte så stor roll vad som än händer. Vi kommer att ha _satans_ roligt. Ska bli så härligt att få träffa lite äkta homosapiens igen. Glöm inte chokladen, då jävlar åker jag hem.