19 februari 2007

I want to be a part of it

Vägen bort är lång,
längre bort än hem.
Dungen - Panda

Nu är det klart. Eller ja, saker kan fortfarande gå åt helvete. Det har livet lärt mig. Men biljetten till New York är nu i vilket fall beställd. 16 till 23 mars ska jag bevandra stadens gator. Redan börjat planera stort och smått för resan. Saker som den perfekta playlisten på iPod:en och exempelvis monetära dilemman är sånt som kommer snurra i huvudet några varv till.

Idag påbörjades slutspurten av praktiken. Så kändes det åtminstone. Tre veckor kvar. Hade tänkt resa upp till Umeå tämligen direkt efter sista dagen. Blir ju så tätt inpå USA-resan annars och det är många man vill hinna se först. De här sista tre veckorna är det två saker som har extra stor prio. Få ordning på reportaget till examensjobbet samt söka sommarvikariat. Det sistnämnda känns ganska jobbigt. Man måste vara öppen för att hamna lite vart som helst i Sverige, eftersom nog bara få tidningar (eller andra medier för den delen) tar emot nyutexaminerade journalister för att göra veteraners jobb. Det är den uppfattningen jag fått åtminstone.

Lite spännande är det å andra sidan att inte veta ett dugg om sin egen framtid, skol- och arbetsmässigt. Det har jag hela mitt liv hittills. Saker måste få förändras ibland.

4 kommentarer:

Märit sa...

Det låter onekligen spännande, både resan (vad ska du göra i storaäppletstaden?) och livet efter skolan. Har du en framtidsvision som det är dags att börja införliva nu? Och när är ni klara med praktiken?

Magnus sa...

Märit---> Många frågor där, men det är kul att nån bryr sig.
Vad jag ska göra där exakt är ännu oklart. Anledningen att jag åker är för att hälsa på en kompis som pluggar där sedan augusti förra året, så vi är ett litet gäng som ska hänga runt. Förhoppningsvis lyckas jag skrapa ihop lite mer stålars så man kan okynnesshoppa när dollarn håller sig låg.
Framtidsvision, nej. Har aldrig haft självförtroendet för livsvisioner. Framtidsönskningar, många. Helst ett sommarjobb i nån av "hemtrakterna" (d.v.s. Umeå, Värmland eller Berlin) till att börja med, sen ta saker som det kommer.
Praktiken är slut fredagen 9 mars. Som det ser ut nu rör jag mig norröver redan samma kväll för att hinna saker innan NYC.
That concludes my report, this time.

Märit sa...

Jag är full av frågor, det där var ett smakprov.

Då hoppas jag få se en skymt av dig nionde mars (och framåt)!

Magnus sa...

Jag är inte svår att få till svars heller, so bring it on om ni kommer på fler. :) Kan dela med mig av mina praktikerfarenheter när jag är tillbaka.

10:e mars blir det nog tidigast, eftersom jag slutar kl. 17-18 nån gång den 9:e.