25 januari 2007

Livets lotteri

Steffe: De säljer en meter femmanlotter för 80 spänn där borta. En meter!
Martin: Hur många är det då?
Steffe: Ja, minst 16 antar jag, annars vore det inte en särskilt bra deal.
Martin: Kan de inte sälja saker i kvadratmeter istället? Tänk er att köpa en kvadratmeter trisslotter!
- Konversation på lunchrasten.

Sedan söndag afton bor jag tillfälligt i Tobbes gamla lägenhet på Kronoparken. Han och Hanna har ju, som vissa kanske känner till, flyttat ihop i världens finaste lägenhet. Eller åtminstone Herrhagens. Vindsvåning, nybyggsfräschör och öppen planlösning.

Men allt är inte superbt i min nya momentanlya. Av någon anledning är värmen helt kass på morgonen. Nästan icke-existerande. Efter första natten fick jag ladda med överkast som extratäcke och sova i mjukbyxor, strumpor och tisha. Det gör det hela nästan värre, för nu är det knappt så man orkar kravla sig fram under täcket på morgonen. Än mindre ta av sig kläderna den där korta sekunden det tar att hoppa in i duschen eller dra på sig nästa mundering.


Annars. Jobbandet på VF rullar på fint. Jag hoppas min idé till exjobbet funkar att gå på också, den är skoj att jobba med i vilket fall.

PS: En kvadratmeter trisslotter går lös på ungefär 5000 kronor.

6 kommentarer:

Maria Eriksson sa...

Jag tror ärligt att ditt temporära boende behöver lite kärlek... Eller en planta, what ever 8-)

åsa sa...

Jag känner med dig, men inte som dig för jag har precis bytt upp mig rejält i boende. Har flyttat ut från Dylan och Juris kassa, kalla och allmänt pojkiga lägenhet. Numera bor jag med en tjej, Beba, från Guatemala. Hon är lillasyster till en av Dylans bästa polare och har en stor trea som hennes föräldrar betalar för. Hennes gamla sambo har precis flyttat ut och hon vill inte bo själv. Så jag bor där gratis mot att jag skriver alla hennes engelskaarbeten. Dealen är ultimat. Hon är lat och rik, jag är fattig och ambitiös.
PÅ spring break ska jag och D fara till Guatemala och hälsa på deras familj. Tjoho.

Nemralis sa...

Maria---> Äsch, sånt behöver bara mer uppmärksamhet än vad jag kan ge det nu. :) Jag är ju bara i den där lägenheten 8-9 timmar om dygnet, varav väldigt lite är vaken tid.

Åsa---> Låter ju finemang det där! Lite texter mot ett boende, bra deal.

Vera sa...

Vart på Herrhagen har de där flyttat? Åh, Herrhagen ligger mig varmt om hjärtat. Älskar fortfarande min underbara lägenhet på Mellqvistgatan...suck. Ikväll blir det NH. Skål! =)

Nemralis sa...

Vera---> John Erikssongatan eller nått sånt, kan det stämma? Nära Friskis & Svettis och intill järnvägen i vilket fall. Herrhagen är Karlstads klart vackraste bostadsområde. Lite jobbig överklassfeeling, men fan vad snygga byggnader.

Johan sa...

Det är ju alltid lockande att köpa någonting enligt hel fel mått. Böcker enligt kilo, för att ta ett exempel.

//JJ