23 januari 2007

En vansklig vaskning

Det är egentligen inte så konstigt att Oscarn (Academy Awards) inte har en självklar status hos filmkritiker världen över. Synade nomineringarna under dagen och skämdes lite över att hitta Click en bit ner på listan, som har chans att vinna en guldgubbe för sin make-up.

Inget fel i att nominera även skitfilmer för de saker som faktiskt var bra i dem, men med tanke på att bara tre filmer nomineras i just sminkkategorin så borde det inte vara några problem att putta ut Adam Sandler-dravel ur formeringen. Jag har sett Click och kan lätt räkna upp en handfull andra filmer från det gångna året som hade mer spektakulär kosmetika.

Det jag tänkte komma till är att filmen nu kan kalla sig Oscarnominerad (-belönad!?). Svider lite i öronen och värre hade det kunnat vara, om det inte vore för att prisets status redan sjunkit genom andra av senare års underliga urval. It's Starship Troopers all over again.

1 kommentar:

Vera sa...

Haha, vilket sammanträffande! =) Ja, radion ger en ju verkligen gråa hårstrån... fy. Har inga idéer över huvudtaget till reportaget... Hur går det för dig på VF då? Läser dina artiklar som du länkar till! =) Du är superduktig!! Kommer du tillbaka till Umeå sen å skriver exjobbet lr? Det är nån som fattas på alla fester. ;) Kram!