26 september 2005

Gather around, children

Att göra en rolig, läsvärd notis av det här, det känns som att... tja, sminka en Tyrannosaurus Rex.
- Patrik gillar inte krångliga texter om ekonomi.

Vi har fått en mycket intressant skrivuppgift i skolan tills på torsdag. Vi ska välja ett ämne som står oss nära, exempelvis något vi läst på universitetet tidigare eller en hobby. Därefter ska vi först skriva en text om ämnet för en initierad publik och sedan till en målgrupp i stil med Kamratposten (som väl är någonstans 9-12 år om jag inte minns min barndom fel). Jag valde att skriva en filmrecension, men jag har ännu inte kommit på vilken film jag ska skriva om. Måste ju ändå välja något som barn i den åldern också kan tänkas se, alltså något som har en åldersgräns på högst 7 år.
Jag får tänka igenom saken tills imorgon, tänkte jag ska sitta kvar på skolan efter föreläsningen på morgonen och försöka få uppgiften gjord så snabbt som möjligt. När jag är färdig kanske jag publicerar resultatet här för allas bedömning.

På tal om det, jag har nu ordnat så det ska vara enklare att kommentera bloggen. Upptäckte att Blogspots (eller Blogger, eller vad det här ställets namn nu må vara) standardinställning är att bara andra bloggare ska kunna kommentera ens inlägg. Ändrade det dock till att vem som helst kan göra det, så nu är det fritt fram för er alla.

Från en sak till något helt annat. När jag var inne på Nöjesfabrikens hemsida för att se om det fanns bilder från Turbonegros spelning där i fredags så upptäckte jag att Hellacopters ska uppträda där den 16 december. Egentligen är ju det min sista skoldag före jul, men jag blev så sjukt sugen på att se dem att jag funderar på att åka en dag i förväg och ge mig själv en trevlig julklapp och start på juluppehållet. Kanske hänger Tobbe och Petter på om jag frågar? Petter har förvisso sett dem för inte allt för länge sen, på Hultsfred om jag inte gissar fel, men vem vet. Janina vet jag skulle vilja hänga med, tycker synd om henne att hon inte fyller 18 förrän maj nästa år. Nåja, i värsta fall får jag dra ut på rackartyg själv, det kan det vara värt för att få se dem faktiskt.

Appropå Karlstad, Färjestad vann premiäromgången av Elitserien!
Hello Sydney! Vi är på gång!

5 kommentarer:

Tobias sa...

Jag har också sett Hellacopters, men what the hell - det vore skoj. Dessutom var jag svinfull på vitt vin och kinamat så minnet kan behöva en uppfriskning.

Nu ska jag dra på lunchträning, hör och häpna. Yeaah...

Örjan sa...

Det var en fin kruka blomman fått. Nu hoppas vi att den överlever vintern.

Marie sa...

ja men se, nu går det ju att kommentera. kanske bara var min datorn som var konstig. recensera kalle och chokladfabriken!

Punger sa...

Örru! Glömmer man inte självaste Pung nu? Förvisso så lär ju inte jag vara ledig för att hinna komma hem till den 16:e, men asså hallåå?

Nemralis sa...

Marie: Jag skulle nästan helst ha tagit den, eftersom den känns ultimat att recensera för två målgrupper. Tog istället Burtons "Big Fish", håll utkik efter texterna i bloggen framöver!

Punger: Jag räknade som du nämner med att du och även Pär inte kommer vara hemma då, annars hade det varit givet.